Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vystoupejte v květnu na Everest - na Petříně!

Everest - výstup na střechu světa je sportovně-recesistická akce, jejímž cílem je nastoupat na pražském vrchu Petřín výšku Mt. Everestu. Petřín se tak v osudný víkend stane naší střechou světa.…

  • Publikováno: 23. 04. 2008

Celá akce proběhne na vrchu Petřín 17. — 18. května 2008.

Zúčastnit se můžete jako sólolezci nebo jako součást expedice. V případě jednotlivců půjde o opravdu náročný výkon. Pro velmi zdatné jedince ve výborné kondici. V této kategorii absolvuje účastník celý výstup sám. Má jednu výstupovou knížku a nosí ji stále s sebou. Pořadatelé do ní zaznamenávají pokořené metry. Doporučujeme, abyste si zajistili morální a hmotnou podporu vašich příznivců – fanynky, donáška občerstvení, chlazené nápoje, masér, atd.

V případě týmů půjde více o recesi, zábavu a společnost, neboť výstup probíhá štafetově a nastoupané metry se sčítají. Maximální počet členů je 20. Výstup v expedici probíhá štafetovým způsobem – nastoupané metry se sčítají. Expedice má jednu výstupovou knížku jako sólolezec. Tu si však v podobě štafety předává (vždy buď na začátku či konci trasy). Podíl jednotlivých členů expedice na celkovém výkonu, pořadí apod. záleží jen na vámi zvolené taktice. Expedici zastupuje ve všech věcech její plnoletý vůdce (registrace na webu, prezence, prosby a stížnosti, atd.)

Lezci mladší 18ti let se mohou účastnit pouze v rámci expedice, kterou vede dospělý.

Cílem je pokořit během víkendu (sobota ráno – neděle večer) převýšení nejvyšší hory světa. To odpovídá přibližně 80násobnému výstupu na Petřín. Aby stoupání nebylo příliš jednotvárné, je výstup rozdělen do čtyř úseků – tras. Ty jsou absolvovány vždy celé a v daném pořadí I. – IV. Každý úsek je nutné zdolat přibližně 20krát než se můžete přesunout na další. Postupně tak budou vaše metry přibývat a vy se ve stopách legendárního výstupu Edmunda Hillaryho budete přibližovat vrcholu.

A proč v květnu a proč zrovna Mt. Everest? Protože právě před 55ti lety, 29. května 1953, byla nejvyšší hora poprvé dobyta. Na jejím vrcholu stanul sir Edmund Hillary a jeho věrný šerpa Tenzig Norgay. Letos Hillary ve věku 88mi let zemřel. Připomeňme si slavného horolezce a oslavme výročí pokoření Everestu silným osmitisícovým zážitkem

Pro mimopražské připravují pořadatelé možnost ubytování jednají se školami v okolí Petřína o pronájmu tělocvičen či tříd. Spaní bude ve vlastních spacácích na vlastních karimatkách. Cena lidová. Podrobné informace dodají pořadatelé.

Přijďte to zkusit! Everest není závod, ale výzva! Výzva pro vaši tělesnou i duševní stránku! Výzva zažít na vlastní kůži zmatek nepálského base campu, soutěž o Himalájského tygra, Yettiho překvapení a mnoho dalších zpestření.

(O výzvě udělat si kostým, vlajku či piknikové horské ležení ani nemluvě:-)


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...