Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Projekt pro středoškolskou mládež z Vysočiny Buď Geo...

Studenti Katedry geoinformatiky Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Jiří Pánek a Vít Pászto připravili v rámci grantu Fondu Vysočiny velmi zajímavý projekt Buď Geo.... Projekt…

  • Publikováno: 10. 04. 2008

Celý projekt je členěn do balíčků, které poskytnou studentům nové znalosti z oblasti geověd. Je připraven:
geoinformatický balíček – výukové DVD;
kartografický balíček – výstava map;
a geografický balíček – soutěž hledání pokladů po Vysočině.

Proč Buď Geo ?
Vzhledem k současnému trendu informatizace společnosti, a tedy i školství, se dostávají do podvědomí široké veřejnosti geografické informační systémy a geoinformační technologie (mapové servery, GIS, GPS, dálkový průzkum Země, aj.). Geoinformatika je jedním ze tří nejrychleji se rozvíjejících oborů na světě, autoři proto považují za důležité zvyšovat geoinformatickou gramotnost, obzvláště u mladých lidí – středoškoláků.

V současné době je nedostatek geoinformaticky vzdělaných pracovníků, a tak jsou absolventi v oboru stále velice žádaní. A právě prostřednictvím projektu Buď Geo se oba studenti snaží zvýšit počet uchazečů o tento perspektivní obor.

Projekt je koncipován metodou neformálního vzdělávání atraktivní cestou, kdy se studenti seznámí s možnostmi tohoto odvětví skrze celosvětově populární hru Geocaching (hledání skrýší/cache pomocí přístrojů GPS navigace), doprovázenou prezentacemi, workshopy a diskuzemi, společně výstavou kartoproduktů.

Pořadatelé věří, že právě vlastní zkušenosti s oborem a technoligií navede studenty k prohloubení znalostí a hlavně zájmu o geoinformatiku a kartografii. Formou soutěže a workshopů budou moci sami si vyzkoušet a poznat rozmanitosti těchto moderních odvětví geografie.
Celý projekt podpořili Fond Vysočiny,
Katedra geoinformatiky UP Olomouc,
Geocaching Shop EU,

Časopis GeoBusiness,
Siesta Park


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...