Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Zástupci České rady dětí a mládeže u ministra školství

Ministr školství Ondřej Liška přijal v úterý 4. března čtveřici zástupců České rady dětí a mládeže (ČRDM). Fakt, že si nejmladší člen kabinetu, mimochodem odchovanec České tábornické unie,…

  • Publikováno: 16. 03. 2008

Schůzka se nesla ve věcném, sympatickém duchu.Petr Halada (Pionýr), Josef Výprachtický (Junák), Aleš Sedláček (Liga lesní moudrosti) a Tomáš Novotný (Asociace TOM, jinak samozřejmě všichni nerozborně v dresu ČRDM) požádali ministra o podporu v drobně již nekonečném úsilí o „zrovnoprávnění“ postavení dobrovolníka i v našich sdruženích.

Připomeňme, že ministerstvo vnitra se delší dobu brání zuby nehty tomu, aby na naše dobrovolníky – tedy vedoucí oddílů – bylo pohlíženo stejně, jako na lidi, kteří dobrovolně pracují v charitě a sociální oblasti. Jde přitom o uznání pouze morální, případné hmotné benefity jsou jen minimální! Pan ministr vidí věc podobnou optikou, podporu slíbil. Další témata byla také tradiční: záštita nad Bambiriádou, pozvání na deset let České rady dětí a mládeže, a zejména finance.

Na stejném místě jako jeho dvě předchůdkyně v úřadu přislíbil Ondřej Liška podporu obnově domů od někdejšího Fondu dětí a mládeže, což přítomní šéfové spolků rádi slyšeli a budou bedlivě sledovat, zda páně ministrův slib dojde reálného naplnění.

Petr Halada ještě v zastoupení všech přítomných pochválil fungování komory mládeže, ze které je zase po delší době funkční poradní platforma – a pak jsme nabízeli my. Spolupráci v roce našeho předsednictví Evropské unii se pan ministr rozhodně nebránil.
Schůzka se nesla ve věcném, sympatickém duchu.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...