Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Jeden svět na školách 2008

Společnost Člověk v tísni bude letos již podesáté pořádat mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Během devíti let své existence se festival vyvinul v největší…

  • Publikováno: 04. 03. 2008

Jako každý rok se v rámci festivalu budou konat také speciální projekce pro žáky a studenty základních a středních škol.

Letošní nabídka filmů je stejně jako v minulosti rozdělena do dvou sekcí: Jeden svět dětem a Jeden svět pro studenty.

Jeden svět dětem tvoří dokumentární filmy určené pro mladší žáky základních škol. Krátké filmy jsou sestaveny do cca hodinových bloků a budou opatřeny českým dabingem. Letos je nabízen jeden cca hodinnový film s českými titulky. Stručné anotace a ukázky filůmů naleznete ZDE.

Jeden svět pro studenty tvoří dokumentární filmy určené pro starší žáky základních škol a pro studenty středních škol a učilišť. Filmy budou opatřeny českými titulky. Stručné anotace a ukázky filůmů naleznete ZDE.

Pro žáky nižších ročníků základních škol jsou připraveny především projekce kratších filmů. Pro vyšší ročníky základních škol a středoškolské studenty se bude promítat několik cca hodinových dokumentů. Po každé projekci bude jako vždy následovat beseda s hostem, u starších žáků a studentů pak odborníkem na dané téma.

Školní festivalové projekce se budou konat v Praze od 5. do 13. března 2008, v průběhu března a dubna se uskuteční v 28 dalších městech po celé České republice – Bílina, Brno, České Budějovice, Český Krumlov, Hlinsko, Hradec Králové, Hrádek nad Nisou, Chrudim, Jablonec nad Nisou, Karlovy Vary, Kladno, Libčice nad Vltavou, Liberec, Mělník, Olomouc, Opava, Ostrava, Pardubice, Písek, Plzeň, Rožnov pod Radhoštěm, Tábor, Tanvald, Teplice, Třinec, Ústí nad Labem, Vsetín a Zlín. Termíny i kontaktní adresy koordinátorů naleznete ZDE.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...