Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Z Prahy postupují do semifinále Zlatého Ámose tři kandidáti

V pátek 8. února proběhlo druhé regionální kolo 15. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele ČR Zlatý Ámos. V historické Staroměstské radnici se o postup do semifinále ucházelo šest žen a tři…

  • Publikováno: 17. 02. 2008

Celá jedna třetina všech nominovaných pedagogů do letošního 15. ročníku ankety učí v Praze.
V regionálním kole záleží především na žácích, jestli se svou oblíbenou učitelkou nebo oblíbeným učitelem postoupí do dalšího kola. Musí nominaci pedagoga na titul Zlatý Ámos ČR před porotou obhajovat. Všechny školní týmy se na to pečlivě připravily. Porota viděla báječné dramatické scénky jako u opravdové soudní obhajoby, vyslechla vtipné veršované proslovy i písničky ze školního života, slova vyjadřující upřímný vztah žáků k pedagogům. Rozhodování nebylo vůbec snadné.
Při slavnostním zakončení pražského regionálního kola ankety předala v historické Brožíkově síni náměstkyně pražského primátora Ing. Marie Kousalíková všem přítomným učitelkám a učitelům jmenovací dekrety, které jim na základě žákovské nominace na rok propůjčují titul Zlatý Ámos školy na které působí.

Semifinále, kam postoupí ještě učitelky a učitelé z dalších tří regionálních kol, se koná 12. března v Praze. Veřejné finále ankety se uskuteční v Praze přesně na Den učitelů, tedy 28. března 2008. Slavnostní korunovace nového Zlatého Ámose proběhne na Kantorském bále v sobotu 29. března 2008.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...