Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Program EDIE putuje za mladými delikventy

I mladí lidé, kteří se dostali do zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy, by měli mít šanci dál se rozvíjet a pracovat na sobě. Národní ústředí se rozhodlo podat jim pomocnou ruku a…

  • Publikováno: 16. 02. 2008

Od roku 2008 spouští národní ústředí Programu EDIE pilotní tříletý projekt zaměřený na rozšíření Programu EDIE do vytipovaných institucí, jež jsou zřízeny pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy v České republice. Projekt je možné uskutečnit díky finanční pomoci Mezinárodního sekretariátu Ceny vévody z Edinburghu i penězům z dalších zdrojů. V počáteční fázi projektu budou proškoleni zájemci o práci vedoucího, kteří dostanou možnost načerpat praktické zkušenosti od kolegů ve Velké Británii, a to formou studijních návštěv. V další fázi projektu se pak již počítá s rozšířením Programu do dalších zařízení.

Během účasti v Programu mohou mladí lidé rozvinout své základní klíčové kompetence a naučit se novým praktickým dovednostem. Mohou získat takové kvality jako spolehlivost, smysl pro povinnost, schopnost rozhodování, plánování, komunikace, vůdčí schopnosti a schopnost pracovat jako člen týmu. Tím dostanou šanci zlepšit i své budoucí postavení na trhu práce a odvrátit nebezpečí recidivy, jak dokládají zkušenosti z Británie.

Při plánování projektu čerpalo národní ústředí ze zkušeností jiných zemí, kde s úspěchem zapojují do Programu mladé delikventy.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...