Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Co vše bude na CVVZ 2008 jinak?

Zde nabízíme čtenářům nástin programu Celostátní velké výměny zkušeností 2008, která se uskuteční v netradičním termínu 24.-28.října v Přerově. Jak jsme již informovali, názory na radikální…

  • Publikováno: 08. 02. 2008

K chystaným změnám se vyjádřilo i představenstvo České rady dětí a mládeže a vyjádřit se můžete i vy v diskuzi na Borovici.cz.

Co vše tu bude???
Tábornická všehochuť! Pohneme kostrou! Hra – základ všeho! Příroda a my!
Sporty a turistika! Vzdělávání nás všech. Legislativa. Psychologie. Organizačně ekonomické bomby. Technika a informace. Esteticko-kulturní tvorba. My a stát.
Jak se to dělá v EU. Jak s handicapy. Burza všeho. Představte se i vy! Jde nám o stejnou věc? Noviny CWZ 2OO8. Koncerty, tance i sessiony. Hravá překvapení.
Co tu najdete nové a zásadní?
Zásadní? Zásadní!
Hlavní změnou, kterou má naše CWZ přinést, je posun v kvalitě lektorů i účastníků, změnu obsahu jednotlivých aktivit, stejně jako jejich formy. Chceme zajistit, aby se význam akce znovu přesunul k opravdové výměně zkušeností od tendence školit mlaďochy. Chceme, abyste opravdu přinesli více zkušeností.
Na tuto CWZ – na tuto „tržnici zkušeností“. Aby zde opravdu proběhla výměna. A nejen systém výdej (lektor) – příjem (účastník). Chceme opravdu zkušené účastníky a ne začátečníky! A proto budeme brát jen účastníky starší 18 let! A přednostně ty, kteří mají aspoň základní školení v oblasti volného času!

Chceme více diskutovat a měnit zkušenosti!
Chceme aktivní lektory – nechceme chronické monologisty a přednašeče. Chceme víc interakce v duchu myšlenky „Jaký si to uděláš, takový to máš“. Jinými slovy nechceme se zavděčit všem, ale hlavně těm, kdo budou aktivní. Chcete-li si „zalektorovať, spojte se s námi co nejdříve. Součástí přednášek, seminářů a kurzů bude prostor pro názory účastníků. Chceme více zapojit možnosti moderní techniky ve smyslu záznamu dat a výstupů z jednotlivých aktivit. Nechceme také, abyste ztráceli čas zbytečným čekáním. Chceme program složit do velkých bloků, abyste dobu strávenou na této akci využili efektivně. Kdo bude chtít přijet jen na část akce, bude mít možnost.
Páteční hlavní vnitřní program bude určen „pro superzkušené“ účastníky, kteří se chtějí realizovat na diskusních fórech. Souběžně proběhne celonoční akční hra. Slavnostně zahájíme až v sobotu! Hlavní program bude soustředěn na sobotu a neděli. V pondělí program obohatíme o různé specialitky. S naší Univerzální CWZ-kou se slavnostně rozloučíme v pondělí v noci (pařit můžeme až do rána). V úterý připravíme program jen dopoledne, abyste se mohli rozprchnout. Chceme krmit hlavy a ne žaludky, takže zkusíme urychlit stravovací proces. Chceme vás také napojit nejen myšlenkami, ale i kvalitními nápoji, což se nám jistě podaří.
Co vás ještě čeká?
Pořádná noční bojovka v přírodě! Kulturní aktivity na zámku a ve starém městě! Stromolezectví – nová disciplína! Po stopách lovců mamutů! Adrenalinovky, jízda na lodích, speciální hry ve vodě, parkový orientál. Co ještě nevíte o přírodě! Sbíráme houby? Nově hry! Nové turistické poznatky! Setkání civilizací! A možná i jak to dělá E.T.!
Diskutovat můžete ZDE..

Bližší informace:


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...