Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vztahu k životnímu prostředí se učí děti už v mateřských školách

O ochraně přírody se děti nemusejí dozvídat až ve škole – třídit odpad, šetřit energiemi či pečovat o zvířata se učí děti i v některých mateřských školách. V pátek 8. února se aktivní…

  • Publikováno: 06. 02. 2008

Diskutovat o svých zkušenostech, inspirovat se navzájem a čerpat znalosti z přednášek odborníků bude tentokrát téměř devadesát pedagožek z mateřských škol Jihomoravského kraje. Ústředním tématem celé konference jsou školní projekty.

O projektech svých školek během dopoledního programu promluví tři učitelky. Jarmila Malušková z boskovické MŠ Bílkova představí jejich celoroční projekt o odpadech. Ivana Bláhová z MŠ Ostopovice zase povypráví o přírodní zahradě jejich školky a o roli pohádek v ekologické výchově. O dlouhodobé práci na poli environmentální výchovy své školky promluví také Jana Albrechtová z MŠ Pastelky v Brně, proslulé svou dlouhodobou aktivní prací v tomto oboru. Jejich mateřská škola například adoptovala zvíře v ZOO, úspěšně praktikují také hippoterapii.

Odpoledne jsou na programu dílny: Miroslava Drobílková z Nadace Partnerství poskytne zájemcům praktické rady, jak získat finanční prostředky na obnovu školní zahrady. Jiří Nešpor z Lipky zase ukáže možnosti ekologického provozu samotných školek, na kterém se mohou podílet i děti.

Malá regionální konference o ekologické výchově v mateřských školách Mrkvička proběhne letos již popáté a pořádá ji Lipka – školské zařízení pro environmentální vzdělávání, a to její odloučené pracoviště Lesní škola Jezírko.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...