Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vyhlášení soutěže Ekofór 2008

Rok se s rokem sešel a Hnutí Brontosaurus vyhlašuje dne 28.1.2008 další, již pátý ročník soutěže Ekofór. Ekofór 2008 je soutěží kreslených vtipů a kreslených příběhů, jež je určena nejširší…

  • Publikováno: 29. 01. 2008

Stejně jako v loňském roce má i letošní ročník Ekofóru své ústřední téma. Tím je VZDUCH. Všechny soutěžní práce se musí týkat zadaného tématu. Soutěž je zároveň rozdělena do třech soutěžních kategorií:

1) VZDUCH I – kategorie pro autory mladší patnácti let včetně
2) VZDUCH II – kategorie pro autory starší patnácti let
3) PŘÍBĚH – kategorie s věkově neomezenou účastí (vzduch zůstává i zde tématem)

Až do uzávěrky, jež je stanovena na 7.4.2008, mohou autoři svá díla posílat organizátorům Ekofóru, a to buď na adresu Hnutí Brontosaurus Praha, Senovážná 8, Praha 1, 110 00, nebo mailem na adresu ekofor@seznam.cz. Na zadní straně práce (popřípadě v elektronickém dopise) nesmí chybět jméno, datum narození a kontaktní údaje autora a název kategorie, jíž se autor s konkrétním dílem účastní. Zasílaná díla pořadatelé autorům nevrací.
Po uzávěrce bude z došlých prací vybráno 75 nejlepších (po 25 v každé kategorii) a z nich bude sestavena putovní výstava, v jejímž rámci budou vtipy od konce dubna prezentovány na hudebních festivalech a dalších především ekologických či vzdělávacích akcích. Zde budou moci návštěvníci díla zhlédnout a zároveň dát své hlasy výtvorům, které je nejvíce pobaví či jinak zaujmou. Těm, kteří nebudou mít možnost prohlédnout si vtipy na putovní výstavě, bude umožněno hlasovat pro ně v elektronické galerii na webové stránce Ekofóru, kde budou vybraná díla v plném rozsahu výstavy zveřejněna. Kromě hlasování veřejnosti budou díla hodnocena také odbornou porotou, složenou ze zástupců několika ekologických organizací v ČR a zástupce České unie karikaturistů, která se za tím účelem sejde před vyhlášením vítězů Ekofóru.
Vítězové Ekofóru 2008 budou vyhlášeni v pátek 28. 11. 2008 v hudebním salónku Reduty v Uherském hradišti, v rámci festivalu dokumentárních filmů o ekologii „Týká se to také tebe“. Nejúspěšnější autoři určení odbornou porotou i veřejností budou odměněni hodnotnými věcnými cenami, které do soutěže věnují sponzoři Ekofóru. Vyhlašování vítězů bude slovem i písní doprovázet moravský písničkář Tomáš Kočko.
Ekofór je soutěží pořádanou v rámci neziskových aktivit Hnutí Brontosaurus, které se svými akcemi a projekty snaží oslovovat především mládež. Její obliba rok od roku stoupá, loni se jí účastnilo již přes 1300 prací, z nichž většina, přes 800, přišla od žáků základních a středních škol. Spolupráce škol je pro soutěž velmi vítaná a vzhledem k jejímu zaměření hlavně na děti a mládež i klíčová.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...