Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Školy mohou žádat o granty na bezpečné cesty

Nadace Partnerství vyhlašuje ve spolupráci s finanční skupinou AXA první ročník grantového programu Na zelenou zaměřeného na podporu bezpečných cest do škol. Na prevenci úrazů a rozvoj…

  • Publikováno: 16. 01. 2008

Žádosti o podporu dopravních projektů mohou školy a neziskové organizace, které se školami spolupracují, zasílat do 31. března.

Ve školních projektech hrají klíčovou úlohu samotní žáci, kteří zakreslují do mapek svou obvyklou cestu do školy a vyznačují místa, kde se necítí bezpečně. Poté s pomocí dospělých vytvářejí souhrnnou mapu se všemi rizikovými místy. Na jejím základě je zpracována odborná studie s návrhy opatření na zvýšení bezpečnosti v okolí školy.

O podporu z programu Na zelenou mohou žádat všechny školy a organizace, které se školami spolupracují, přičemž výše grantu může dosáhnout až 100 tisíc korun. Většina prostředků je určena na zpracování dopravní studie, která slouží obci jako podklad pro rozhodování o realizaci náročnějších stavebních úprav.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...