Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Mysli globálně, jednej lokálně

Tisíc mladých lidí a víkend plný soutěží, tance, her, divadla, zpěvu i výtvarného umění, ale také poznávání nových věcí, osobního rozvoje a sebevzdělávání. Takový bude 16. ročník Mikulášského…

  • Publikováno: 07. 12. 2007

Ze všech koutů Česka dorazí tisícovka lidí starších patnácti let do hlavního města, kde prožijí tři předvánoční dny plné různorodého programu. V pátek je čeká vyhlášení soutěže tvořivosti Polibek múzy, kde budou oceněni ti nejlepší v oborech literatura, fotografie, hudba, film, výtvarno a letos poprvé také v nové tvořivé kategorii divadlo. Výherce v novém oboru vyberou sami diváci právě o pátečním slavnostním večeru v pražském Salesiánském divadle. A kromě toho čeká na zájemce o více kultury Komponovaný večer plný divadla a hudby.

Na sobotu je připraven tradiční Mikulášský seminář. Jeho letošní téma, které hýbe celým světem, vystihuje název celé akce „Mysli globálně, jednej lokálně“. Měnící se klima, sucha, záplavy, mizející druhy, výfukové plyny, ochrana přírody, chudoba, rozvoj infrastruktury, kácení lesů, národní parky, zábory zemědělské půdy, geneticky modifikované organismy, znečištěná voda, vzduch, tající ledovce. Zkrátka ekologie a udržitelný rozvoj. S těmito i dalšími tématy přijdou skauty i neskauty seznámit senátor a ekolog prof. RNDr. Bedřich Moldan, CSc., zoolog a ředitel Hnutí Duha Mgr. Vojtěch Kotecký, komunální politik Mgr. Jan Korytář, filozof Prof. Erazim Kohák, zakladatel Společnosti pro trvale udržitelný život PhDr. Ivan Rynda PhD. z Centra pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy.

„Cílem letošního Mikulášského semináře je zvýšit zájem o problémy civilizace a jejího vztahu k přírodě, informovat účastníky tak, aby si na téma mohli vytvořit vlastní názor a motivovat je ke snaze měnit a zlepšovat životní prostředí,“ vysvětluje smysl celého Mikulášského víkendu starosta Junáka – svazu skautů a skautek ČR Josef Výprachtický.

Celý víkend zakončí sobotní taneční party pro všechny, kdo si budou chtít odpočinout od vážných témat a také Filmová neděle, kde se budou promítat snímky, které zvítězily v soutěži tvořivosti.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...