Přidat inzerci

Facebook

Navigace


O víkendu proběhlo VI. výroční zasedání Pionýra

V pražském Kongresovém centru se v sobotu 24. listopadu konalo VI. výroční zasedání občanského sdružení Pionýr. Na tři stovky delegátů vrcholného orgánu tohoto sdružení dětí, mládeže a dospělých…

  • Publikováno: 27. 11. 2007

Zasedání se věnovalo budoucnosti sdružení nejen na úrovni základních dokumentů a jednotících prvků ale i konkrétních aktivit, jako je třeba nový projekt Parťáci, jenž nabízí místa na letních táborech dětem z dětských domovů, které tak získají možnost integrace do neformálního kolektivu kamarádů (www.partaci.pionyr.cz).

Přijaty byly mimo jiné i organizační změny ve Statutu Pionýra, schválen byl nový znak sdružení, vycházející z dosud oblíbeného loga vlaštovky.
Účastníci zasedání zvolili na další tři roky i vedení organizace: předsedu Petra Haladu, pedagoga a starostu Kamýku nad Vltavou, místopředsedy, jimiž se stali M. Bělohlávek z Prahy a J. Mlaskač z Brna a dále Revizní a Nejvyšší rozhodčí komisi Pionýra.
Jednání se zúčastnila i řada hostů. Z Rakouska přicestoval člen vedení mezinárodní organizace IFM-SEI a tajemník rakouského sdružení Kinderfreunde Güenther Leeb, který připomenul užitečnost současného rozvoje a výměny zkušeností dětských a mládežnických organizací z celého světa.
Pionýry pozdravil mimo jiné Prof. MUDr. Zdeněk Dienstbier, předseda Ligy proti rakovině, Maria Křepelková, předsedkyně o.s. Život dětem, kteří Pionýru poděkoval za pomoc a podporu, Ing. Jiří Paroubek, poslanec PS Parlamentu ČR a předseda ČSSD, Mgr. Zdeněk Málek z místopředseda ČMKOS, ing. M. Němečková-Homolková, náměstkyně starosty SH ČMS, zástupce MŠMT Pavel Hamerník a další.
Pionýr v současnosti sdružuje na 18 000 dětí, mladých lidí a dospělých, v naprosté většině dobrovolníků a nabízí dětem a mládeži širokou škálu uplatnění jejich sportovních, turistických i kulturních zájmů ve volném čase. K nejznámějším patří kampaň Opravdu dobrý tábor nebo otevřená kulturní soutěž Pionýrský Sedmikvítek.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...