Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Pavel Hofrichter by se vydal pod koruny borovic znovu

Pavel Hofrichter je nejen ředitelem, ale především zakladatelem a jakýmsi duchovním otcem projektu Informačního centra Borovice.cz. Kromě Borovice řídí ještě několik dalších úspěšných projektů,…

  • Publikováno: 24. 10. 2007

Právě pro všechny tyto skutečnosti jsme se rozhodli, že prvním vyzpovídaným v naší nové rubrice musí být právě on.

„Borovice.cz bude brzo slavit pěkné kulaté narozeniny. Můžeš nám říci, jak vlastně vznikl nápad založit takovéto informační centrum na internetu?

Nápad procházel poměrně dlouhým vývojem. Bylo to v čase, kdy jsem sám na rodícím se internetu hledal tipy na místa, kde vhodně složit hlavy mého početného oddílu, tipy na výpravy a nejrůznější informace Tehdy se dala zaregistrovat doména ubytovani.něco a další, v té době tu prostě zdroj praktických informací pro lidi co cestují se skupinou dětí po ČR chyběl.
Takže když jsem nic nenašel, založil jsem Borovici. Ta se postupně stala pojmem v této oblasti. Na začátku jsem musel vysvětlovat proč Borovice, jestli je to ta obec u Mnichova Hradiště nebo katalog stromů se sympatickou korunou Teď už je Borovice.cz snad známější než ta vesnice. Takže nápad vznikl z potřeby a také mé povahy šířit informace :-). Stačí když vidím něco zajímavého a hned uvažuji komu o tom povím, jak to využiji Práce s informacemi mě baví.

„A jaké byly začátky? Šlo to snadno, nebo jsi musel překonávat problémy, které jsi původně ani neočekával?

No za úplný začátek se dá považovat má praxe někdy v roce 1991 v Kulturním domě Praha 3. Tady vzniklo poprvé jakési informační centrum pro učitele – takový statický bod s informacemi o možnostech ubytování a cestování.
Učitelé přicházeli se mrknout do šanonů, nebo zavolali. Pak byla pauza a další projekt byl katalog ubytování šířený na disketách hlavně na CVVZ. Po příchodu internetu bylo vše jasné. Ovšem záhy se objevil problém kdo celou radost bude financovat a tak po překonání několika překážek vznikl projekt spojení nekomerčního světa dětských organizací, učitelů a skupin s komerčními subjekty, které pro tuto cílovou skupinu mají nabídku. Bylo to hodně vysvětlování, různých nepochopení, ale na tu cestu pod koruny borovic bych se vydal určitě znovu.

„Tušil jsi, že se z původní myšlenky vyvine Borovice do takovéto podoby, v jaké ji známe dnes?

Jasně, že ne. Ono z počátku to bylo dílo jednoho člověka, vytvářené tehdy, kdy na to byl čas. Bez koncepce, systému, zaměstnanců, partnerů.

„Co na si myslíš, že je na Borovici unikátní? V čem spatřuješ její sílu?

Tím, že jde o jediné centrum výhradně zaměřené na poměrně úzkou skupinu uživatelů, máme možnost vytvářet obsah na míru uživateli. Pracovníci Borovice navíc nejsou jen na emailu a telefonu, ale od založení portálu jezdíme každoročně na mnoho akcí, kde připravujeme servis pro naše návštěvníky přímo v terénu. Unikátnost je, že partnerům nenabízíme jen zviditelnění na internetu, ale jakýsi klubový systém. Materiály partnerů jezdí s námi na akce, poskytujeme celou škálu možností cíleného zviditelnění.

Nesmíme však zapomenout ani na katalog táborů. Ten je nejstarší (fungoval již v roce 1999) a dosud je největší – v sezóně disponuje nejvíce tábory.
Spolupracujeme i s dalšími velkými projekty jako je např. www.dobrytabor.cz
– zde rodiče najdou celou řadu informací jak tábory vybírat. I naši redaktoři přinášejí v redakční části celou řadu informací o táborech pro rodiče dětí a táborové pracovníky. Spolupracujeme s organizacemi typu MŠMT, NIDM, ČRDM. Velká média nás zvou na rozhovory, radíme s přípravou příloh k táborům atd. Za všechny jmenujeme např. deník DNES, ČRO- Radiožurnál, Praha atd.

„Borovice.cz je informačním centrem pro dětskou rekreaci. Už jsi se zmínil, že jsi vedl početný oddíl. Jaké máš s prací s dětmi zkušenosti? A co tábory?

Na 16 táborech jsem byl jako hlavní vedoucí a na dalších v jiné roli. Snažil jsem se tábory vést poměrně originálním způsobem. Dnes již tábory několik let nevedu, ale mám na ně krásné vzpomínky. Oddíl jsem vedl 13 let.

„Teď trošku z jiného soudku. Čím se bavíš, když zrovna nepracuješ? Sbíráš něco nebo jsi třeba domácí kutil?

Jsem domácí kutil. Všechno opravím izolepou. Hraju si s hlavolamy. Rád cestuji, mám rád aktivní relaxaci. A mám velkou rodinu, takže volný čas trávím s nimi.

„A co nějaký velký životní sen? Třeba nějaká cesta kolem světa, nebo let balónem?

Těch by bylo hned několik. Souvisí s cestováním, podnikáním i zábavou. Ale neprozradím (aby se mi to vyplnilo).

„Děkujeme za čas, který jsi nám věnoval a přejeme hodně úspěchů v životě i práci.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...