Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Úspěch České republiky na Mezinárodní astronomické olympiádě

Reprezentant České republiky Jan Fait získal vynikající 2. místo na Mezinárodní astronomické olympiádě na Krymu. Ostatní řešitelé z České republiky si z největší světové akce tohoto druhu…

  • Publikováno: 15. 10. 2007

Českou reprezentaci na Mezinárodní astronomickou olympiádu tvořilo pět řešitelů z finále české Astronomické olympiády. Ti následně s ostatními finalisty české soutěže absolvovali soustředění ve hvězdárně ve Valašském Meziříčí, kde se jako reprezentaci v zahraničí připravovali a kde nakonec byli vybráni jako nejlepší.

Historicky první účast české delegace na XII. Mezinárodní astronomické olympiádě má za sebou tedy také první úspěch. Získali jsme jedno druhé místo a obstáli tak v silné konkurenci států jako Indie, Írán a Korea, které věnují přípravě a výběru studentů na mezinárodní soutěže tradičně obrovskou pozornost.

Astronomickou olympiádu v České republice pořádá Česká astronomická společnost. V minulých ročnících se školního kola účastnily 3 000 až 4 000 žáků ze stovek škol, do korespondenčního kola přišlo v posledním ročníku 349 prací.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...