Přidat inzerci

Facebook

Navigace


CVVZ ve statistikách

Již jen měsíc si počkáme na zahájení Celostátní velké výměny zkušeností Třešť 2007. Jedná si již o šestnáctý ročník. Kde byly ty minulé si můžete přečíst v článku Něco z historie Celostátní…

  • Publikováno: 14. 10. 2007

Přihlášeno je již 1.200 stálých účastníků, což je již plný stav. Nemusí být však konečný. Určitě ještě dojde ke změnám – někdo onemocní, jiní je nahradí Loni bylo nakonec stálých účastníků 1297. Celkem nejvíce účastníků letošní CVVZ je ze sdružení Pionýr (90), na druhém místě jsou Junáci (53) a těsně za nimi pak ČTU (49). To znamená velký propad účasti velkých sdružení. Junáků, kterých bylo loni nejvíce, totiž Ostravští pořadatelé napočítali 220. Letos se jich zde tedy vyskytne sotva čtvrtina. Pionýři si sice polepšili ze třetího místa, ale proti loňským 107 účastníkům zaznamenali také pokles. Jejich letošních 90 účastníků by loni dosáhlo jen na čtvrtou příčku.
Celkem je v Třešti zastoupeno 211 organizací, zatímco v Ostravě to bylo 214.
V části měst a obcí je statistika poněkud složitější. Vytváří ji totiž automatický systém z elektronických přihlášek, který považuje různě napsané názvy měst jednoduše za různá města. Nejviditelnější je to u Prahy. Zatímco město „Praha“ uvedlo letos jen 30 účastníků a loni 25, celkem i se všemi názvy jako Praha 3, Praha – Klánovice a podobně, bylo z hlavního města registrováno pro rok 2006 113 účastníků a letos v Třešti přesně 100 pražáků.
To znamená, že loni byla největší účast z Brna (celkem 157), letos však všech 82 účastníků mluvících hantécem nestačí právě na Prahu.
Na třetí místo stačilo letos slovenským Košicím jen o čtyři účastníky navýšit loňských 27. Zaznamenaly tak skok o pět příček.
V Třešti bude letos mít své pomyslné vyslance 332 měst a obcí nejen z České republiky. Loni to bylo 383.
Věkový průměr všech účastníků je v roce 2007 24 let a 7 měsíců, což znamená, že nám osazenstvo stárne. Proti lonsku o čtyři měsíce. Nejvíce je na letošní CVVZ osmnáctiletých účastníků (85). Nejmladším účastníkům je letos 14 let a celkem jich je 9. Loni bylo pod hranicí zletilosti 13 účastníků, jedinému z nich však bylo 13, ostatním 14 let.
Nejstaršímu stálému účastníkovy bylo loni i letos 71 let (to znamená, že se jedná o někoho jiného).

Pokud bychom ale brali v potaz všechny, kdo se CVVZ účastní, a to nejen jako stálý účastník, pak je nejstarším účastníkem (loni i letos) jadnoznačně Galén, který se narodil v 1. října 1924.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...