Přidat inzerci

Facebook

Navigace


SPACE THREE 2007 jde do finále

Po projektech Space One a Space Two navázala v letošním roce dalším ročníkem příprava mladých kosmonautů Asociace malých debrujárů ČR. Od ledna byly děti se základní znalostí angličtiny…

  • Publikováno: 02. 10. 2007

Korespondenční kola probíhala od ledna do června, účastníci projektu řešili v každém kole vždy dva úkoly, jeden v češtině, druhý v angličtině. Úkoly se týkaly zejména astronomie, fyziky, matematiky a zeměpisu.
Celkem bylo přihlášeno 72 dětí ve věku 9 – 17 let. Aspoň jedno kolo správně vyřešilo 68 účastníků, 48 účastníků vyřešilo správně úlohy ze 4 a více kol. Všech 6 kol zpracovalo téměř bezchybně 27 a zcela bezchybně 6 dětí.
Do závěrečného výběrového konkurzu v Praze, který proběhne v sobotu 6. října 2007 v 11.00 hodin v prostorách matematicko fyzikální fakulty UK v Praze v Holešovicích bylo pozváno 11 nejlepších.
Čtyři nejlepší účastníci budou vybráni do mezinárodní dětské posádky Space Three, která se zúčastní ve dnech 22. – 27. října 2007 astronautického výcviku v Euro Space Centru Transinne v Belgii.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...