Přidat inzerci

Facebook

Navigace


13. výstava Her a hlavolamů je za námi

Návštěvníci z řad široké veřejnosti, ale hlavně školní mládež mohli nejen obdivovat, ale především si zahrát nejnovější hity mezi deskovými hrami, nebo ověřit kvalitu her staršího data. Mezi ty…

  • Publikováno: 17. 09. 2007

czech-go.net“>Česká Asociace GO (ČAGo). Připomeňme, že se jedná o hru starou několik tisíc let, údajně nejstarší na světě.
Jen o něco mladší, zato však v našich zeměpisných šířkách známější hru šachy zde populárním způsobem přiblížila expozice Šachového svazu ČR. Hra vznikla údajně okolo šestého století v Indii.
Novinky které se naopak do herní historie teprve zapíší pak představily například firmy Corfix (hry Trans Americe, Alhambra či hra roku 2005 Niagara), Blackfire, nejen s legendární sběratelskou hrou Magic:the Gathering, Dino (Maršál a špion či v Česku legendární Dostihy a sázky). Firma Piatnik představila kromě mnoha svých her (Da Vici Code, Tic Tac Bum, Cink) také pětiset dílné Puzzle mapy České republiky, jako velmi vhodnou pomůcku pro výuku zeměpisu. Menší návštěvníky musela zaujmout expozice firmy EPEE, která zde představila své netradiční hry právě plné dynamických prvků – třeba Pejsek, který setřásá své blechy nebo Parta tučňáků, snažící se vyskočit na ledovec, Everest, kdy se hráči snaží vyšplhat na nejvyšší horu světa
Ze zcela jiného soudku je pak stavebnice Anchor vyrobená z kamene. Děti zde stavějí své stavby z opravdového materiálu v přírodní barvě, které tak dávají stavbě autentičnost a podbízí fantazii. Jinou stavebnici představila firma Bruck. Geomag je stavebnice postavená na principu magnetických sil. Ze stavebnici vznikaly a zase zanikaly ohromné stavby.
Pro zpestření bylo možné vyzkoušet si některé žonglérské techniky, které představila firma Squeeze či obdivovat technologii počítačové hry Nintendo wii.
Pokud by snad návštěvníci neměli ještě stále dost, mohou využít nabídky jednoho z vystavovatelů – Libereckého IQ Parku, který ve své stálé expozici v Libereckém centru Babylon pro děti představuje fyziku a hrátky s ní ve velmi zábavné a populární formě.
Hlavolamy pak mohli obdivovat návštěvníci ve velkém sále Sběratelů, jejichž setkání proběhlo právě v rámci této výstavy

Příští výstava Her a hlavolamů proběhne ve stejné době a na stejném místě jako letos. Přijďte se podívat!


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...