Přidat inzerci

Facebook

Navigace


V noci si foglarovskou výstavu prohlédlo 9000 návštěvníků

Muzejní noc bývá ve světě považována za mimořádnou kulturní akci. Nejinak tomu bylo i letos v Praze, kdy se v noci z 16. na 17 června otevřely brány pětačtyřiceti pražských budov se zajímavými…

  • Publikováno: 22. 06. 2007

„Od sedmi do deseti hodin večer tady nebylo skoro k hnutí a teď se tu nedá ani dýchat,“ prozradil Alpín, který společně s Windym a Nashvillem doslova rychlostí blesku dojeli ze Sluneční zátoky, aby zakotvili se svým improvizovaným stánkem v klubovně Rychlých šípů.

Muzejní noc 16.6.2007 – Alpín, WindyMůžu potvrdit, že výstavní prostory byly zcela zaplněny a foglarovskou idylu nemohla narušit ani odkudsi přinesená klimatice. Zvuky houkání vlaku a rachot stínadelských zvonů umocňovaly noční prohlídku unikátní výstavy. Všichni tři přední členové pražské pobočky Sdružení přátel Jaroslava Foglara odpovídali na dotazy, debatovali s návštěvníky. Nechybělo vyjímání ježka z klece, rozdávání propagačních materiálů, autogramiáda Windyho. Ve vedlejším sále se každou celou hodinu promítala pětiminutová groteska Tomáše Vorla Rychlé šípy zakládají klub.

Poslední návštěvníci opouštěli muzeum hodinu po půlnoci a pracovníci muzea sklapli své desky, ve kterých měli napsáno, že si muzeum o letošní Muzejní noci prohlédlo odhadem 9000 zájemců.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...