Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Netradiční tábory - Léto s pánem mikrofonů

V naší nabídce táborů můžete kromě klasických táborů narazit také na tábory netradiční. Jedním z takových táborů je např. Léto s pánem mikrofonů. Zde vám přinášíme rozhovor s jeho tvůrcem. Na…

  • Publikováno: 05. 06. 2007

Slávek Hrzal.

V čem jsou letní tábory Dětské tiskové agentury výjimečné?
My si s dětmi, členy našeho sdružení, po celý rok hrajeme na novináře. Tábor je vyvrcholením celoroční činnosti a tak si i na táboře hrajeme na novináře. V praxi to vypadá tak, že se dopoledne každý den věnujeme trochu teorii a praxi žurnalistiky. Odpoledne a večer je na programu celotáborová hra, která je také trochu novinářská. Letos budeme hledat tajemného Pána mikrofonů, který ovládl všechny rozhlasové stanice. My ho budeme s dětmi hledat a napravovat jeho nepravdivé informace, které předává posluchačům. Všechno je to formou hry, takže jsou samozřejmostí bojovky, stopovaná, hledání pokladů, ale i koupání, výpravy do lesa, táboráky atd. Navíc spolupracujeme s redakcí pořadu Domino v Českém rozhlase a z našeho tábora musíme odvysílat pět hodinových rozhlasových pořadů. Děti se tak stanou opravdovými redaktory, zpravodaji a moderátory. Naučí se základy natáčení reportáží, rozhovorů, anket, jejich úpravy a nakonec i sestavování celých pořadů včetně průvodního slova a hudby.

Může na váš tábor jet i dítě, které není členem vašeho sdružení a nemá zkušenosti z celoroční přípravy?
Samozřejmě může a dokonce jsme vždy rádi, když se přihlásí nové děti. Jediným požadavkem je, aby měly o novinařinu zájem. To znamená, aby je bavilo objevování nových věcí, aby dovedly pozorovat své okolí, zaznamenávat si všechno, co stojí za to sdělit ostatním. Takže povinou výbavou na tábor je i blok a psací potřeby. Rozhlasovou techniku – reportážní magnetofon i počítače – dodáme my. Ještě máme několik volných míst, kdo by s námi chtěl jet, ať neváhá a ozve se.

Takže na závěr kam se ozvat, kdy a kam na tábor jedete a kolik stojí?
Nejlépe mailem na dta.redakce@seznam.cz nebo telefonem na číslo 603 426 422. Odjíždíme 21. července a vracíme se 4. srpna. Náš tábor bude v rekreačním středisku Pilský mlýn v Jižních Čechách nedaleko Sedlice. Ubytování je v chatkách, strava 5x denně. Cena je 4 100 Kč.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...