Přidat inzerci

Facebook

Navigace


INTERNATIONAL SPACE CAMP

Akce INTERNATIONAL SPACE CAMP ( dále jen ISC) je určena mladým zájemcům o lety do vesmíru a aplikace vědy i techniky v kosmickém prostoru. Týdenní vzdělávací program pod názvem ADVANCED SPACE…

  • Publikováno: 21. 02. 2007

Účastníci absolvují přednášky, zaměřené na vesmírný program, absolvují část skutečného tréninku kosmonautů (pilotů i letových vědeckých specialistů) pod vedením profesionálních pracovníků (vč. členů týmu aktivních kosmonautů) a zúčastní se simulovaných letů raketoplánu.
Na ISC jsou každoročně zváni účastníci z více než 30 zemí světa, mezi nimi od r. 1995 i z České republiky. Letošní ISC se koná 20. července – 27. července 2007.

Podle propozic pořadatelů se od všech účastníků očekává dobrá znalost angličtiny („schopnost se plynně domluvit a slovem i písmem vyjádřit myšlenky“) a zájem o problematiku letů do vesmíru či oborů, které z nich mohou těžit (astronomie, chemie, biologie, lékařství, elektronika, robotika). Věk studentů je ohraničen na 15 až 18 let (v letošním roce), student musí být občanem ČR. Požadavkem pořadatelů je, aby každý stát byl reprezentován jedním hochem a jednou dívkou, doprovázených pedagogickým doprovodem.

Celý pobyt na této akci od příletu do Huntsville až po transport k odletu plně hradí pořadatel. Účastníci si sami musí hradit pouze dopravu z Prahy do Hunstville a zpět vč. pojištění.

Výběrem českých účastníků je pověřena Hvězdárna a planetárium hl. m. Prahy, která každoročně vyhlašuje na ISC konkurs. Ten je bezplatný a může se ho zúčastnit každý student střední školy, který splňuje výše uvedená kritéria. Porotu tvoří odborníci a účastníci předchozích ročníků.

Konkurs na ISC 2007 se koná
v sobotu 24. února 2007 od 9.30 hodin
v Planetáriu Praha


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...