Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Astronomický kroužek

Jaká jsou na obloze souhvězdí, jak najdu sever? Proč se planety na obloze toulají mezi souhvězdími? A co je za hranicemi sluneční soustavy? Hvězdárna Ďáblice v Praze každoročně pořádá astronomický kroužek pro žáky 4. a 5. třídy ZŠ.

PLANETUM – hvězdárna Ďáblice v Praze každoročně pořádá astronomický kroužek pro žáky 4. a 5. třídy ZŠ.V průběhu školního roku se děti naučí základní orientaci v krajině a na hvězdné obloze, budou umět určit známá i méně známá souhvězdí a nejjasnější hvězdy. Porozumí pohybu Země ve vesmíru, střídání ročních období, pohybu Měsíce, střídání jeho fází a mechanismu slunečních a měsíčních zatmění. Účastníci přímo v prostorách hvězdárny zažijí astronomii na vlastní kůži prostřednictvím demonstračních pokusů, vlastních měření či systematických pozorování oblohy astronomickými dalekohledy.Kroužek probíhající na Hvězdárně Ďáblice je určen dětem ze 4. a 5. třídy ZŠ.

Zahajovací schůzka se koná vždy první týden v říjnu v přednáškovém sále Štefánikovy hvězdárny na Petříně v 17 hodin. Informace ke konkrétnímu ročníku naleznete na stránkách pražských hvězdáren a planetária – PLANETUM Praha.

Pro koho: žáci 4. a 5. třídy ZŠ

Kde: Hvězdárna Ďáblice

Kdy: jednou týdně ve čtvrtek od 17:00 do 18:15

Kdy začínáme: každý rok první týden v říjnu

Cena: 1200 Kč za pololetí (r. 2023)

Jak se přihlásit: e-mailem na adrese dablice@planetum.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...