Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Velký test jazykových táborů: 30 hodin angličtiny za deset dní?

Prázdniny se rychle blíží, a proto jsme se rozhodli prověřit, jestli tábory dodržují to, co slibují a jestli mají v pořádku vše, co by měl kvalitní letní tábor splňovat. Přečtěte si, jak to…

  • Publikováno: 20. 05. 2016

Webové stránky tábora (www.tabor007.cz) se zdají být přehledné a obsahují vše, co byste pro začátek o táboře měli vědět. Hezká grafika a přehledné internetové stránky, ale nejsou vše. Při výběru tábora pro vaše dítě je podstatný především osobní kontakt s organizátory.

Abychom zjistili, co nejvíce informací, kontaktovali jsme organizátory úmyslně v sobotu večer a představili jsme se jako potenciální zájemci. Zajímalo nás, jestli je pravdivý údaj z internetových stránek, že organizátoři jsou téměř „kdykoli na příjmu“ a zda platí možnost kontaktovat organizátory i o víkendu až do 21:00. Proto jsme zatelefonovali těsně před devátou večer, po chvilce zvedla telefon organizátorka Klára.

Nejprve jsme se ptali, jestli je možné, aby děti opravdu strávily 30 hodin s angličtinou během deseti dní, jak organizátoři slibují. Klára nám ochotně začala vysvětlovat, jak bude tábor probíhat. Zjistili jsme, že děti nebudou sedět v lavicích, učit se gramatiku a biflovat slovíčka. Angličtina bude podle organizátorky součástí všech běžných táborových činností. Děti se naučí nová slovíčka při soutěžích, zazpívají si anglicky u táboráku nebo napíšou domů dopis v angličtině. Nebude také výjimkou, že vedoucí budou na děti mluvit anglicky. Díky tomu je spočítáno, že děti budou v kontaktu s angličtinou ještě více než „jen“ 30 hodin.

Jeden ze znaků dobrého tábora je otevřenost a možnost poznat organizátory předem. Proto jsme požádali o schůzku. Klára nás pozvala do centrály agnetury Jazyky 007, která jazykový tábor pořádá. Sešli jsme se v příjemné kanceláři v centru Prahy, kde nás přivítala Klára s kolegyní Annou, která má na starosti administrativu a vyřizování přihlášek.

Zajímalo nás, jestli vedoucí tábora budou kvalifikovaní nejen v oblasti jazyků, ale i pro práci s dětmi, protože je jedna věc umět jazyk, ale druhá věc je postarat se dobře o děti. Podle Kláry tábor povede certifikovaný hlavní vedoucí, se kterým nám také nabídla schůzku. Mnoho oddílových vedoucích bude z pedagogických škol, což nás příjemně překvapilo. Dále jsme se ptali, jak bude zajištěna dětem zdravotní péče. Anna nás ujistila, že na táboře je přítomna po celou dobu certifikovaná zdravotnice a i vedoucí jsou proškoleni zdravotním minimem. Klára nám ukazovala fotky ze Sloupu v Čechách, kde tábor bude. Děti budou spát v chatkách a budou mít k dispozici pohodlné zázemí. Všude kolem areálu je nádherná příroda.

Příjemně nás překvapilo, že součástí ceny tábora je také kompletní pojištění a doprava na místo konání tábora i z něj, což nebývá u letních táborů obvyklé. Ze schůzky jsme odcházeli spokojeni. Evidentně tábor pořádá jazyková agentura s dobrým organizačním zázemím, která staví na zkušenostech z předchozích let. Do Sloupu v Čechách za angličtinou a příjemně stráveným létem se tedy nemusíte bát děti poslat. Právě naopak. Jazykový Tábor 007 (www.tabor007.cz) v našem testu obstál a můžeme jej doporučit.

(pr)


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...