Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Práce šlechtí aneb Nezmeškejte začátek workcampové sezóny

Ač by se mohlo zdát, že prázdniny ještě nejsou nic aktuálního, plánovat je dopředu se vyplácí. Nepropásněte začátek workcampové sezóny!

  • Publikováno: 04. 02. 2016

Na workcamp může vyjet každý – středoškolák, vysokoškolák, pracující, a dokonce i rodina s dětmi. Stačí umět anglicky, případně místní jazyk (nejčastěji francouzština, němčina, španělština) a mít chuť se zapojit do zajímavého projektu a poznávat nové lidi z různých koutů světa. Je to jedinečná příležitost poznat různé kultury, naučit se nové věci a osamostatnit se.

Vyrazit lze do zhruba 70 zemí světa, kde působí na 140 partnerských organizací. Víza, očkování a pojištění si zajišťuje dobrovolník sám a na vlastní náklady.

Jak si workcamp vybrat?

Na jaře se v nabídce objeví kolem 2000 workcampů – stačí si vybrat podle popisu práce, informací o organizaci nebo cílové země. Pak už stačí podat přihlášku a zaplatit účastnický poplatek. Aktivity na workcampech jsou vskutku pestré – může se jednat o stavební nebo renovační práce, sociální pomoc, práci v přírodě či na farmě nebo aktivity v kulturní oblasti (můžeš se podílet na organizaci např. hudebního festivalu).

Nejdůležitější je ale motivace! Jde o opravdu nevšední zážitek, o kterém budete po příjezdu chtít vyprávět ještě hodně dlouho. Tak vzhůru vstříc novým dobrodružstvím!


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...