Přidat inzerci

Facebook

Navigace


TENT WOOD vyrábí stany pro život...

Firma TENT WOOD je tradičním výrobcem táborových stanů ze Mšena. Vyrábí kvalitní dakotská týpí, podsadové stany, kuchyňské plachty, historické, vojenské a velkoprostorové stany, mongolské jurty.

  • Publikováno: 05. 04. 2015

Vyrábí kvalitní dakotská týpí, podsadové stany, kuchyňské plachty, historické, vojenské a velkoprostorové stany, mongolské jurty. Šije z evropských bavlněných stanovek šesti gramáží, nehořlavých stanovek dvou gramáží a barevných stanovek šestnácti odstínů. Je také dodavatelem týpiových tyčí, podpěrných sloupů, obvodových tyčí, kolíků, napínáků a dalších stanových doplňků. Provádí opravy, čištění a impregnaci bavlněných stanů, plachet a přístřešků ke karavanům. Zkrátka vyrábí „Stany pro život…“ – jsou v nich opravdu dobří, vyznají se v nich, žijí tím a baví je to. Rádi osobně řeknou více – rádi Vám odpoví na vše, co Vás bude zajímat. Pro zajímavost vám představujeme pár typů stanů, jejichž výrobou se firma TENT WOOD zabývá.

Mongolská jurta

Jurta není ani tak stan, jako spíše dům, či ještě lépe obydlí. V tomto obydlí žije v tuto chvíli na naší planetě několik milionů lidí. A kupodivu – nejen v Mongolsku a okolních zemích, ale i v Evropě a USA.

Týpí

Půdorys základny týpí tvz. dakotského typu je mírně vejčitý. To je výhodné především při používání otevřeného ohně, neboť ohniště je umístěno blíže vchodu a zadní část stanu tak nabídne víc užitného prostoru.

Velkoprostorové stany šapito

Předností těchto stanů je jejich variabilita, světlost, snadná a rychlá stavba a vzhledem k využitelné ploše velmi příznivá cena.
Zároveň také to, že stěny u všech těchto stanů jsou zčásti nebo zcela odepínací, ale i to, že většinu základních tvarových částí šapit lze postavit i samostatně.

Šeltry

Šeltry jsou jednoduché stany, které byly velice populární u severoamerických lovců kožešin.
Přední stěnu šeltrů tvoří dvě plachty. Dělená plachta slouží k uzavření stanu nebo k prodloužení bočních stěn, nedělená plachta umožňuje vytvořit před stanem zastřešený prostor. V případě silného čelního větru nebo chladu je možné tuto plachtu sklopit a tím stan zateplit. Látka bočních stěn dole přesahuje dovnitř zhruba o 20 cm a zamezuje tak vnikání chladu při zemi.

 


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...