Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Zlatý Ámos hledá oblíbené učitele chemie a fyziky

V anketě o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos mají v tomto školním roce velké šance na úspěch učitelé chemie a fyziky.

  • Publikováno: 26. 11. 2014

Organizátoři se rozhodli, že udělí vedle Zlatého Ámose také titul Ámos chemikář a Ámos fyzikář. „Není to úplná novinka, vyzkoušeli jsme to už v minulém ročníku,“ upřesňuje ředitel ankety Slávek Hrzal a vysvětluje: „Domluvili jsme se na tom s našimi partnery. Chceme tak podpořit pedagogy, kteří dovedou tyto dva, často ne moc oblíbené předměty, učit zajímavě a přitažlivě.

Nejvíce nominovaných učitelek je obvykle z prvního stupně základních škol. Na druhém stupni a na středních školách pak žáci a studenti často do ankety navrhují učitele tělocviku a humanitních předmětů. Například v minulém ročníku z 55 nominovaných byli pouze dva učitelé chemie a dva fyziky. „Doufáme, že udělení titulů Ámos fyzikář a Ámos chemikář motivuje žáky k tomu, aby se zamysleli nad tím, kdo a jak na jejich škole tyto předměty učí,“ dodává Hrzal.

Přihláška do ankety Zlatý Ámos musí obsahovat stručnou charakteristiku kandidáta, popis jedné společně prožité příhody a podpisy 100 osob, které s nominací souhlasí. Nejjednodušší způsob, jak přihlášku doručit organizátorům, je vyplnit připravený formulář na www.zlatyamos.cz. Tam také jsou všechny potřebné informace i aktuální přehled všech nominovaných. Přihlášku je nutné poslat do konce tohoto roku, tedy do 31. prosince 2014.

V lednu a v únoru příštího roku budou žáci a studenti obhajovat nominace svých pedagogů na regionálních kolech. Na nich porota vybere účastníky semifinále. „Kromě toho ale na regionálních kolech oceníme všechny nominované učitelky a učitele. Myslíme si totiž, že nominace do ankety je velkým vítězstvím každého pedagoga,“ připomíná ředitel ankety.

Finále 22. ročníku Zlatého Ámose proběhne 27. března 2015 v Praze, tedy den před svátkem českých učitelů. Jeden z finalistů tak dostane sváteční dárek v podobě koruny a žezla krále českých učitelů s titulem nejoblíbenější učitel. Jako již tradičně dětská porota zvolí na finále Dětského Ámose a prostřednictvím SMS se může každý zapojit do volby Ámose sympaťáka. Na finále 27. března se také představí Ámos fyzikář a Ámos chemikář.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...