Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vypravte se zítra na Noc divadel

Sobota 16. listopadu 2013 se stane dnem otevřených divadel a výjimečných zážitků: Noc divadel se odehraje poprvé i v České republice.

  • Publikováno: 14. 11. 2013

Více než 80 souborů a divadel z 21 českých a moravských měst se rozhodlo zapojit do projektu Noc divadel 2013.  Akce proběhne souběžně v 11 evropských zemích – poprvé také v České republice, kde je jejím koordinátorem Institut umění – Divadelní ústav (IDU).

Komponovaný večer European Theatre Night funguje již od roku 2008 a vždy třetí listopadovou sobotu představuje divadlo tvořivým způsobem v netradiční formě.

„Velmi nás těší, že projekt Noc divadel vyvolal mezi soubory takový zájem, a rádi jsme se ujali koordinace akce v České republice. Akce zviditelní v povědomí diváků nejen jednotlivé divadelní scény, ale i české divadlo jako takové. Zároveň zapojení v takto rozsáhlém evropském projektu může být příslibem zajímavé spolupráce do budoucna,“ říká Pavla Petrová, ředitelka Institutu umění – Divadelního ústavu.

V sobotu 16. listopadu otevřou divadla své prostory, aby umožnila divákům prožít nespočet nejen divadelních zážitků: na programu budou představení pro děti i pro dospělé, autorská čtení, workshopy a semináře, koncerty, projekce filmů a inscenací či prohlídky zákulisí.

Noc divadel 2013 proběhne ve většině divadel pro návštěvníky zdarma, avšak z kapacitních důvodů je nutná registrace zájemců. Aktivity zpoplatněné symbolickým poplatkem budou v programu označeny.

Noc divadel 2013 nabídne české veřejnosti srovnatelné kulturní vyžití jako projekty zaměřené na jiné umělecké obory – například Noc literatury či Muzejní noc.

„Program začíná už dopoledne, kdy budou cílovou skupinou především rodiny s dětmi. Divadla připravila pohádky, dětské zážitkové hry a workshopy pro nejmenší. V odpoledních hodinách odstartuje i program pro dospělé, který bude probíhat až do noci, v některých prostorech až do ranních hodin. Diváci se mohou těšit na opravdu netradiční a různorodé zážitky, hrát se bude nejen na prknech velkých divadel či v menších alternativních prostorech, ale i na ulici, ve vestibulu metra či na nádraží,“ doplňuje Eliška Míkovcová, PR Institutu umění – Divadelního ústavu.

Kompletní program akce je k dispozici na stránkách akce, ve spolupráci se serverem CityBee si můžete naplánovat, jak bude Vaše první Noc divadel vypadat! Aktuální informace najdete také na facebookové stránce akce.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...