Přidat inzerci

Facebook

Navigace


19. výstava HRY A HLAVOLAMY opět přinese herní zábavu

Již podevatenácté proběhne výstava HRY A HLAVOLAMY. Letos to bude opět na Novoměstské radnici v Praze a nebude chybět spousta novinek.

  • Publikováno: 16. 08. 2013

Návštěvníci si mohou zahrát na 100 různých deskových a společenských her. Nejen ve vitrínách, ale i na pultech bude k dispozici několik desítek mechanických hlavolamů. Naprostou většinu si budou moci všichni návštěvníci zapůjčit a vyřešit.

„Potrapte si mozkové závity u hlavolamů ze sbírky patrona výstavy RNDr. Jaroslava Flejberka. Ve vitrínách pak uvidíte zajímavé sbírky a rarity z různých zemí. Hrát si hry budete moci třeba deset hodin v kuse v krásných prostorách Novoměstské radnice!“ zve Pavel Hofrichter, ředitel výstavy.

Výstava se koná od 12. do 15. září 2013  na Novoměstské radnici na Karlově náměstí 1/23, 120 00 Praha 2. Navštívit ji můžete ve čtvrtek a pátek od 8 do 18 hodin, v sobotu a neděli od 10 do 18 hodin. Plné vstupné bude za 80 Kč, snížené 60 Kč, rodinné 180 Kč a skupinové za 60 Kč.

Kromě tradiční a nejvíce navštěvované velké herny deskových her pro hráče bez rozdílu věku je připravený i bohatý doprovodný program, který obsahuje přednášky pro školy a skupiny, hlavolamové workshopy pro veřejnost, soutěže. Návštěvníci výstavy se také mohou těšit na sobotní síň sběratelů se zahraniční účastí.

Pro školní i mimoškolní skupiny jsou připraveny zajímavé přednášky z oblasti hlavolamů, logiky a rébusů, které se budou konat vždy dopoledne ve čtvrtek a v pátek. V rámci těchto přednášek žáčci a studenti poznají tajemství různých hlavolamů, jejich původ, rozdělení, historii a tipy na řešení – hlavolamy si přímo vyzkouší a mohou se zúčastnit i tématických soutěží.

V rámci velké herny si návštěvníci vyzkouší populární deskové, společenské nebo karetní hry od českých výrobců a distributorů. K dispozici jim budou vyškolení instruktoři, kteří je seznámí s pravidly a poradí i při výběru vhodné hry pro rodinu nebo jako vánoční dárek.

„Výhodou takové prezentace her je, že každý z návštěvníků si může všechny hry zahrát, vyzkoušet a rozhodnout se pro zakoupení hry nejen podle barevnosti krabice, ale podle toho, zda ho hra skutečně zaujme. V dnešní přetechnizované době doporučujeme deskové hry do každé rodiny. Pokud budete věnovat hraní her jeden večer v týdnu, zlepší se vztahy v rodině, hry učí komunikovat, spolupracovat, férově soutěžit. Také rozvíjí logické myšlení, paměť, postřeh a jemnou motoriku nejen u dětí každého věku,“ vysvětluje Pavel Hofrichter.

Program 19. výstavy HRY A HLAVOLAMY:
– Velkolepá herna deskových her pro všechny hráče bez rozdílu věku
– Přednášky pro školy a skupiny
– Hlavolamové workshopy pro školy i pro veřejnost  
– Setkání sběratelů – česká síň sběratelů
a další se připravují


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...