Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Den s loutkami v zámeckém parku Lešná

V neděli 16. června 2013 na návštěvníky lešenského parku čeká zábavný a tvořivý program nazvaný Den s loutkami.

  • Publikováno: 11. 06. 2013

Zámecký park v Lešné u Valašského Meziříčí má v každém ročním období co nabídnout. Kromě podívané na vzácné dřeviny, rozkvetlý liliovník tulipánokvětý, sazaník květnatý, se Lešná stává dějištěm kulturněspolečenských akcí. V neděli 16. června 2013 na návštěvníky lešenského parku čeká zábavný a tvořivý program nazvaný Den s loutkami.

Tematický den plný zábavy seznamuje návštěvníky hravou formou s Úchvatným světem loutek, jak je nazvaná výstava historických loutek a loutkových divadel na zámku Lešná u Valašského Meziříčí. Samotná výstava nabízí kromě klasických exponátů (téměř 250 marionet a 18 loutkových divadel) i interaktivní prvky.

Návštěvníci si mohou vybrat z několika scén a druhů loutek a sami si zahrát divadlo. Nevšední nastudování klasické pohádky Pták Ohnivák a liška Ryška, při kterém se baví děti i dospělí, zahraje loutkoherec a vypravěč pohádek Daniel Taraba.

„Prostor je věnován nejen hraní, ale i výrobě loutek. Tajemství vzniku keramických loutek poodhalí pedagožka ze Základní školy Sedmikráska z Rožnova pod Radhoštěm. Svou kreativitu může každý vyzkoušet při vlastnoruční výrobě loutek z připravených komponentů. Pro rodiny s dětmi je vhodná kašpárkova stezka parkem s plněním pohádkových úkolů na stanovištích, jízda kočárem, malování na obličej a chybět nebude ani skákací hrad,“ popisuje střípky z programu Jitka Slezáková z Muzea regionu Valašsko.

Při hudebně pohybovém vystoupení předvedou svou tvorbu žáci základních uměleckých škol z Rožnova pod Radhoštěm (flétny pod vedením p. uč. V. Krpelíka, výtvarný obor p. uč. J. Chytkové, dramatický obor) a Považské Bystrice (ZUŠ Imra Wernera Kráľa).

Bonusem na výstavě loutek jsou marionety komiksových postaviček Čtyřlístku. Jsou zapůjčeny ze soukromé sbírky jejich autora, ilustrátora pana Jaroslava Němečka. Psí slečna Fifinka, silák a jedlík Bobík, zajíc Pinďa a vynálezce kocour Myšpulín stráví na zámku Lešná celé prázdniny. Za obrázek těchto oblíbených pohádkových hrdinů získají děti v pokladně zámku malý dárek.

Zámek Lešná u Valašského Meziříčí je otevřen v úterý až pátek 9–16 hodin, o víkendech 9–17 hodin.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...