Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Plavební sezóna na Schwarzenberském kanálu zahájena

V neděli 19. května byla zahájena 16. novodobá plavební sezóna na Schwarzenberském plavebním kanálu a s ní šumavský folklorní festival Setkání s tradicí na Schwarzenberském kanálu.

  • Publikováno: 23. 05. 2013

Na česko-rakouských hranicích u hraničního potoka Pestřice-Rothbach nedaleko hornorakouského Sonnenwaldu plavební ředitel Hynek Hladík vydal plavební rozkaz k provedení první letošní ukázkové plavby dříví.

V sobotu 25. května 2013 začne plavební sezóna i na Jeleních Vrších a šumavský festival Setkání s tradicí bude pokračovat druhou částí.

Začíná se dříve než v minulých letech, první melodie zazní na pódiu amfiteátru na Jeleních Vrších už před půl dvanáctou. Bude se hrát, zpívat, tancovat a dojde i na první plavecké soutěže. Před jednou hodinou odvedou muzikanti malé i velké diváky k hornímu portálu plavebního tunelu, kde už budou připraveni vypravěči pohádek, pohádková babička Helena Svobodová a „skřítek“ ze Solné komory, nositel Zlatého prstenu nejlepšího vypravěče, Helmut Wittmann.

O půl třetí pod lesovnou na okraji lesa budou připraveni plavci i diváci, aby začalo první letošní plavení dříví na Jeleních Vrších. Ne všichni diváci vydrží u plavení až do vytažení dříví u potoka Hučice. Ti první budou uvítáni ve tři čtvrtě na tři kapelou souboru Libín-S před stodolou domu č.p. 13, ve které je výstava EXPO KANÁL. Ve tři se totiž právě tady budou vyprávět další pohádky.

Zhruba o půl čtvrté se bude opět hrát, zpívat, tancovat a soutěžit. Soubor Libín-S Prachatice se před nedávnem předvedl se dvěma premiérovými tanci, na Jeleních Vrších pod širým nebem to teprve bude ta opravdická premiéra.

Další etapa plavení dříví na Jeleních Vrších se koná v sobotu 15. června 2013.

Šumavský folklorní festival „Setkání s tradicí na Schwarzenberském plavebním kanálu“, společný projekt folklorního sdružení Libín-S Prachatice a rakouského sdružení cestovního ruchu TourismusverbandBöhmerwald, je spolufinacován z prostředků Evropské unie z Fondu malých projektů Jižní Čechy – Dolní Rakousko – Horní Rakousko. Festival se v roce 2013 stal členským festivalem Folklorního sdružení České republiky. Mediálními partnery jsou Český rozhlas, Český rozhlas České Budějovice, Rádio Proglas, Mediatel, TV NOE, Dětská tisková agentura, www.borovice.cz, Literární noviny, časopis Folklor, časopis Vodní hospodářství.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...