Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Již tento pátek budeme znát 20. Zlatého Ámose

V pátek 22. března ve 14 hodin začíná v kongresovém sále hotelu Olšanka v Praze finále jubilejního 20. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele ČR Zlatý Ámos 2013.

  • Publikováno: 20. 03. 2013

Zatím je ámosovská koruna na Gymnáziu a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky ve Zlíně, kde o ni už téměř rok pečuje Zlatý Ámos 2012 Michal Mikláš. V pátek 22. března 2013 bude muset korunu předat svému nástupci. Může to být Ciencialová Lenka z Gymnázia Český Těšín, Cieslar Pavel ze Střední školy hotelové, obchodní a polygrafické v Českém Těšíně, Hlůšková Renata ze ZŠ Kunovice, Hrubá Jana ze ZŠ Gajdošova v Brně, Navrátil Zdeněk PORG Ostrava nebo Zemanová Jindra ze ZŠ Jungmannova v Berouně.

Finalisty a jejich žáky čeká několik soutěžních úkolů. Na některé se už žáci i jejich ámosové ve školách pečlivě připravují: za prvé musí pedagogové svým samostatným vystoupením zaujmout porotu a diváky, za druhé předvedou krátké společné vystoupení se svými žáky.

Finálové soutěže skončí v 16 hodin a pak poroty vynesou svá rozhodnutí. Dospělá porota uděluje titul Zlatý Ámos 2013, dětská porota, složená ze zástupců škol finalistů, uděluje titul Dětský Ámos 2013, prostřednictvím SMS může od pátku 15. března každý zasáhnout do volby Ámose sympaťáka 2013 (pravidla jsou na www.zlatyamos.cz). Bezprostředně po korunovaci budou finalisté hosty rozhlasového pořadu Čaj pro dva, který bude vysílán přímým přenosem z místa finále.

Slavnostní korunovace všech vítězů proběhne tradičně o den později, v sobotu 23. března na Kantorském bále v Národním domě na Smíchově.

Veřejné finále ankety Zlatý Ámos v pátek 22. března od 14 hodin bude možné v přímém videopřenosu sledovat na internetu na adrese dvojka.rozhlas.cz.

Nominace do jubilejního 21. ročníku ankety Zlatý Ámos začnou 5. října 2013 (světový den učitelů). Finále je plánováno na pátek 28. března 2014.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...