Přidat inzerci

Facebook

Navigace


GO a REGIONTOUR 2013 se spoustou novinek

Veletrhy cestovního ruchu na brněnském výstavišti významně rozšiřují program. Součástí příštího ročníku, který se uskuteční od 17. do 20. ledna 2013, bude Festival krajových specialit a…

  • Publikováno: 15. 11. 2012

Zároveň se rozšiřuje „cyklistická vesnička“ a pokračuje podpora církevní a golfové turistiky. Příležitost oslovit 35 tisíc návštěvníků využívají nejen kraje a regiony, ale i obce a jejich sdružení, cestovní kanceláře a jednotliví poskytovatelé služeb v cestovním ruchu.

Základní kostra se nemění. Veletrh REGIONTOUR opět přinese detailní informace o aktuální turistické nabídce i novinkách pro příští rok, spoustu inspirace k cestování a zajímavý doprovodný program. Zastoupeny budou všechny regiony České republiky a vedle tradičních vystavovatelů se představí také stánky řady nováčků. K těm patří třeba Sdružení obcí Hlučínska, město Sokolov, slovenský Prešov nebo společnost Zlatý Pruh Polabí, která stojí za projektem otevírání 13. komnat našich hradů a zámků. Samostatnou expozici poprvé chystá Asociace kempů ČR, která do Brna přiveze první katalog kempů s novou kategorizací zavedenou v letošním roce. Zároveň na veletrhu uspořádá svou valnou hromadu a na pódiu proběhne losování pěti výherců ankety, která zjišťovala názory návštěvníků kempů, jejich požadavky a hodnocení úrovně kempových služeb.

Novinkou v pavilonu P bude ucelená prezentace českých a moravských skiareálů, která chce oslovit návštěvníky před nejdůležitější částí sezony – jarními prázdninami. Na centrální infostánek Asociace lanové dopravy naváží prezentace jednotlivých lyžařských středisek přehledně rozdělených podle pohoří. Ke zviditelnění jejich nabídky přispějí soutěže o atraktivní ceny jako skipasy pro rodiny s dětmi apod.

Trend tematického spojování nabídek s cílem zaujmout konkrétní skupinu návštěvníků není na veletrhu REGIONTOUR úplnou novinkou. Už na minulém ročníku se prosadil a osvědčil v cykloturistice, kde se pod hlavičkou Cyklo Klubu Kučera Znojmo soustředila nabídka 25 partnerů. V lednu 2013 k nim přibude dalších 15 partnerů a cyklistická vesnička se rozroste na úctyhodnou plochu 600 m2, kde návštěvníci najdou nejen informační materiály o cyklotrasách, cyklostezkách a doprovodných službách, ale i nabídku jízdních kol, doplňků, oblečení, nosičů na kola apod. „Už minulý ročník ukázal, že se vyplatí soustředit propagaci cykloturistiky na jedno místo, tak aby návštěvníci nemuseli složitě pátrat a dohledávat informace na různých stáncích. Letos klademe ještě větší důraz na různorodé zastoupení regionů a zajímavosti lokálního charakteru,“ říká organizátor cyklistické vesničky Čestmír Vala, manažer Cyklo Klubu Kučera Znojmo. Zájemců o účast je podle něj tolik, že prostor vyhrazený cykloturistice zaplnili už v předstihu.

Prezentace možností aktivní dovolené a trávení volného času sportem a pohybem pokračuje také dalšími zajímavými projekty. Opět se chystá přehlídka golfových resortů a novinkou je zaměření na outdoor, rafting a canyoning. Ale tou vůbec největší premiérou bude projekt Dovolená na vodě s nabídkou lodí a sportovních člunů, doplňků a vybavení pro jachting, potápění i další vodní sporty. Samozřejmě nebudou chybět ani charterové společnosti, pro které je lednový termín naprosto ideální k získávání klientů pro letní sezonu. S trochou nadsázky lze říci, že se do pavilonu F přestěhuje tradiční výstava boat Brno, která se až do loňska konala společně se sportovními veletrhy. Fanoušci vodních sportů a dovolené pod plachtami se každopádně mají na co těšit!

Překvapením ovšem není konec a to úplně největší pořadatelé chystají vyznavačům gastronomické turistiky. V pavilonu G1 je čeká festival RegFoodFest 2013, kde ochutnají krajové speciality v podání mistrů šéfkuchařů a vyberou si z kvalitních regionálních potravin. Ve spolupráci s Národním vinařským centrem se zde připravuje prezentace moravských vinařství a vinařské turistiky, součástí projektu je také sekce minipivovarů a „svět kávy“. Ve stejném pavilonu navíc proběhne finále tradiční a prestižní soutěže Gastro Junior Brno –Bidvest Cup, v níž změří síly nejlepší mladí kuchaři, cukráři a číšníci. Ve světle nedávného úspěchu seniorského i juniorského týmu České republiky na kuchařské olympiádě v Erfurtu, odkud přivezly stříbro a bronz, je jasné, že i tady se bude na co dívat.

Zbývá dodat, že součástí veletrhu GO opět bude komponovaný pódiový program, na kterém se podílejí obě největší oborová sdružení – Asociace cestovních kanceláří ČR i Asociace českých cestovních kanceláří a agentur – stejně jako národní turistické centrály. Mottem pro rok 2013 je „ochutnávka, zážitek a výběr dovolené je jednom místě“. Nechybí ani tradiční festival GO kamera, který je největším cestovatelským setkáním v České i Slovenské republice. Odborným návštěvníkům je vyhrazen čtvrtek 17. ledna a doprovodný program mj. s workshopem o církevní turistice a vyhlášením výsledků Velké ceny cestovního ruchu.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...