Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Otevřený výtvarný ateliér S větrem o závod

Otevřený výtvarný ateliér S větrem o závod pro rodiče a děti se koná v sobotu 10. listopadu od 14:00 do 16:30 ve Veletržním paláci.

Jednou z hlavních součástí podzimní sezóny 2012 ve Veletržním paláci je dosud největší retrospektivní přehlídka výtvarného díla malíře, kreslíře, kostýmního výtvarníka a designéra Theodora Pištěka. Vedle obrazů a kreseb budou vystaveny i čtyři velké prostorové instalace, vytvořené přímo pro prostory Veletržního paláce.

Umělec Theodor Pištěk dokázal propojit své dvě vášně – malbu a automobily. Vznikla tak rozměrná plátna plná kol, závodníků, silnic i ubíhající krajiny. Vše je zachyceno naprosto dokonale do posledních detailů.

Pojďte také vytvořit rozměrnou malbu nejen nablýskaných vozů a další variace na automobilové téma.

Otevřený výtvarný ateliér se koná v sobotu 10. listopadu od 14:00 do 16:30 ve Veletržním paláci. Vstupné je 80 Kč pro každou osobu od 4 let – v ceně je zahrnuto vstupné, poplatek za lektorské služby a výtvarný materiál.

Ateliér probíhá jako doprovodný program k výstavě Ecce Homo, která představuje všechny důležité etapy díla Theodora Pištěka. Vedle dnes již legendárních fotorealistických obrazů (připomeňme, že Pištěk je jediný autor v Československu, který principy foto či hyperrealizmu ve své tvorbě důsledně analyzoval) například abstrahující objekty ze šedesátých let (různě řezané a deformované části motorů a chladičů), kresby z cyklu Kde budu žít příště až po instalace posledních let. Zastřešujícím tématem je člověk a civilizace a představení Theodora Pištěka jako autora zkoumajícího možnosti různého zpracování prostoru ve výtvarném umění – vedle fotorealistických prací až po trojrozměrné instalace.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...