Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Sport v Plzni pro děti

Plzeň přináší pro výlety s dětmi řadu atrakcí. Aktuálně vám přinášíme tipy na sportovní vyžití s dětmi,

  • Publikováno: 22. 10. 2012

Škoda Sport Park Plzeň

Nejoblíbenější sportovní areál v Plzni na Slovanech poskytuje všem svým účastníkům mnoho sportovních příležitostí. Jsou zde skateboardové dráhy s překážkami a U rampou, dvě asfaltová hřiště, dvě hřiště na nohejbal a volejbal, oválná in-line dráha, naprosto ojedinělá lezecká stěna, hřiště na petanque, malé a velké beachvolejbalové hřiště a pro ty nejmenší prolézačky.

Dalším výrazným prvkem v areálu je lezecké centrum v těsné blízkosti horolezecké věže. V objektu je možnost se občerstvit a využít WC. Výhodou je NONSTOP přístup, všechna sportoviště s výjimkou lanového centra jsou zdarma. Areál je přístupný také po cyklostezce, která vede z centra města podél břehu Radbuzy.

Adresa: Malostranská, 300 00 Plzeň 1, Správce – tel.: 606 825 429

www.skodasportpark.cz

 

ŠKODALAND

Sportovně-kulturní multifunkční areál nabízí své prostory s rozlohou 5ha, jak pro aktivní činnosti mladých i dospělých, tak i odpočinek pro rodiny s dětmi. Najdete zde i prostory k využití pro seniory. Vstup do celého areálu je zdarma. Čeká zde na vás in-line dráha, multifunkční hlavní hřiště (fotbal, házená, tenis), basketbalové hřiště, nohejbalové/volejbalové hřiště, beachvolejbalové hřiště, jezírko, minigolf, skatepark, seniorský program, dětské hřiště. Nechybí samozřejmě restaurace se zahrádkou, či šatny se sociálním zařízením.

www.skodaland.eu, tel.: 602 486 629

MHD – tramvaj č. 4 směr Bory – konečná zastávka Bory, chůzí cca 20min směr Klatovy (kolem věznice Bory), Bus č. 21 směr Litice – zastávka U Přehrady

 

Sportovně relaxační areál Štruncovy sady

Ve výjimečné lokalitě v centru města na soutoku řek Radbuza a Mže  bude 24. 9.  2012  otevřen sportovně relaxační park, který nabízí skate centrum, unikátní 17metrovou horolezeckou stěnu, inlinový okruh i cyklostezky. Nové zázemí zde mají beachvolejbalisté, hokejbalisté a lukostřelci. Součástí areálu je i lávka přes řeku Radbuzu, díky níž se návštěvníci mohou dostat pěšky ze Štruncových sadů do areálu pivovaru Plzeňský Prazdroj (možnost občerstvení).

 

Miniatur golf club Plzeň

Areál je otevřen od začátku dubna do konce září a naleznete ho v prostorách areálu   TJ Slavia VŠ v Borském parku, konkrétně v nejspodnějším části tohoto rozsáhlého sportovního komplexu s přístupem jak přes sportovní areál, tak samostatným vstupem z Borského parku. Návštěvníkům se nabízí sportovní vyžití a samozřejmě zábavu nikoliv na 18ti drahách, jak je jinde zvykem, ale na 22 drahách, což je v Čechách možnost nevídaná.

U Borského parku 21, Plzeň, 30100,

 

Minigolf-pohoda

Areál Pohoda najdete na břehu řeky Úslavy, 15km jihovýchodně od Plzně v překrásném prostředí parkové krajiny zámku Kozel. Nabízí se zde aktivní sportovní využití, jak pro dospělé, tak pro děti. Čeká zde na vás 18 drah minigolfu, 18 drah miniaturgolfu, , 18 drah překážkového billiaru, 2 kuželníky, 2 stoly venkovního tenisu, dětské hřiště se skluzavkami a prolézačkami.  Otevřeno je pouze do konce října.

www.minigolf-pohoda.webnode.cz, 604 133 937

Petr Giňa, Podzámčí Kozel, Šťáhlavy 136, 332 03

 

KartArena – Motokáry Plzeň

Svět adrenalinu, sportovních výkonů a skvělých zážitků na motokárové dráze v Plzni. Toto zábavné centrum nabízí několik možností, samozřejmě i pro děti.   Hlavní myšlenkou centra je, aby zde každý návštěvník našel ten pravý zážitek z široké nabídky zábavy. Dopolední programy ve všedních dnech budou většinou zaměřeny pro školy a školky. Náplní odpoledních aktivit bude především zábava pro nejmenší, ať už to budou různé soutěže, hry nebo závody na dětských motokárách nebo elektrických autíčkách, na kterých mohou jezdit děti již od 2 let. Dětské motokáry vynikají tou nejlepší kvalitou, bezpečnostními pásy, vynikající stabilitou a také „dálkovým ovládáním“ pro zastavení z dálky.

www.motokart.cz, 377 442 622, U Ježíška 2, 326 00 Plzeň

 

Bazén Slovany – Plavecký areál města Plzně

Nabízí kromě dvou vyhřívaných padesáti metrových bazénů a dětského bazénu pro sportovní vyžití, i další vodní atrakce typu dětského brouzdaliště, 86 metrového tobogánu, divoké řeky, vířivky, relaxačního bazénu, největší saunu ve městě s kapacitou 31 „saunařů“ , tělocvičnu se zrcadlovým sálem, fitness, ale i turistickou ubytovnu s kapacitou 74 lůžek. Navíc v nevyužitých prostorách u dětského brouzdaliště právě vzniká tropický „Karibik koutek“ pro Váš odpočinek a oslavy narozenin Vašich nejmenších. Probíhá i výrazná modernizace a rozšíření venkovního dětského hřiště a atrakcí.

www.bazenslovany.cz, 377 240 306, 377 240 309

Plavecký klub Slávia VŠ, Plzeň o.s., Náměstí Gen. Píky 42, 326 00 Plzeň

 

Kooperativa aréna – zimní stadion

V areálu zimního stadionu jsou k dispozici návštěvníkům 2 ledové plochy o rozměru 28 x 58 m, které odpovídají parametrům ligového hokejového hřiště. Aréna je v provozu celý rok a nabízí několik možností, jednou z ní je i veřejné bruslení. Tak vezměte své děti a užijte si příjemnou chvíli na ledě, jinak než-li v zimních měsících.

www.zimnistadionplzen.cz/cs, 373 300 622, info@zimnistadionplzen.cz

 

BOWLINGJUNIOR PLZEŇ

Každý hod, při kterém se koule dokutálí až ke kuželkám, umožní dětem zažít radost z úspěchu. Je určený zejména pro děti od 8 do 15 let (po dohodě možno i mladší nebo starší)Tréninky jsou určené k osvojení základů správné techniky rovného i sportovního (s rotací) házení a poté k dalšímu zdokonalování vaši hry. Cílem je podchytit zájem dětí o sportovní bowling a zapojit je třeba do sportovního klubu a do ligových juniorských soutěží bowlingu. Tréninky probíhají na bowlingovém centru LUCERNA v Plzni v Doubravce. Pokud si chcete s dětmi zahrát bowling pouze jednorázově, v Plzni je několik míst, které je možno navštívit. Například Bowling Papírnická, Bowling Pivnice Sladovnická, Bowling Plaza nebo Bowling Luna.

www.bowlingplzen.cz/lucerna/, 604 883 844, lucerna@bowlingplzen.cz

 

Půjčovna skákacích chůd v Plzni

Powerbocking neboli aktivity na skákacích chůdách vám nabízejí netradiční kondiční zábavu v různých formách od lehkého běhání, poskakování, přes hry, freestylové trikování, terénní výběhy až po stiltball (modifikovaný fotbálek na skákacích chůdách). Je zde půjčovna skákacích chůd, chráničů a do začátku vám bude pomáhat také zkušený instruktor. K dispozici jsou chůdy jak pro dospělé, tak pro děti.

www.sportiness.cz/sluzby-pujcovna.html, 773 622 708, info@sportiness.cz

 

Kam ještě s dětmi

Děti by vám neodpustily, kdybyste s nimi nenavštívili alespoň:

Plzeňská věž – kdo bude dřív nahoře na nejvyšší kostelní věži v ČR?  www.bip.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...