Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Dobrodružství na míru

Zkuste dobrodružství na míru, dveře Pionýra jsou otevřené – přijďte se podívat! Ve dnech 8. – 16. 9. 2012 jsou po celé republice připraveny dvě stovky akcí, zváni jsou všichni!

  • Publikováno: 06. 09. 2012

Přijde vám, že dnes děti netráví aktivně svůj volný čas? Že ho často promrhají u počítače a televize. Vídáte je jen tak se „poflakovat“ v parku či na sídlišti?

Jak pro děti zajistit kvalitně strávený volný čas? Jako odpověď připravil Pionýr pro začátek nového školního roku program s názvem „Dobrodružství na míru“. Jeho cílem je nabídnout dětem pestrou paletu činnosti a individuální přístup v oddílech a klubech – vybrat si může opravdu každý, od předškoláků po teenagery.

Každé dítě má své specifické koníčky a zájmy. Někoho baví pobyt v přírodě, jiného lepení letadel, dalšího keramika To vše nabízejí oddíly a kluby Pionýra. K tomu ale navíc přidávají zážitky a dobrodružství s partou kamarádů – ať už nastálo, nebo takříkajíc na zkoušku, třeba na letních táborech.

„Dobrodružství na míru“ vychází z mnohaletých zkušeností s činností s dětmi, které jsou doplněny o poznatky z odborných výzkumů a o výchovné programy, které Pionýr s podporou Evropského sociálního fondu připravuje.

Co se teď chystá?
První – ale určitě ne poslední – akcí pro veřejnost je týdenní festival, který ve dnech 8. – 16. září proběhne po celé České republice. Během více než týdne na téměř sto místech budou k dispozici nabídky a ukázky činnosti pro děti a mladé lidi, kterých se zdarma může zúčastnit každý. Jedná se například o dny otevřených dveří, pohádková odpoledne, sportovní utkání, ukázky deskových her či lanových aktivit. Úplný přehled včetně míst a časů konání najdete na www.pionyr.cz – do začátku akce se bude nabídka dále rozšiřovat.

Přijďte si vyzkoušet něco nového a najít pro své děti to pravé místo, kde zažijí své „Dobrodružství na míru“.

„Na celém projektu je zásadní, že nejde o nějakou pouť pro jednorázové pobavení, takových akcí je všude dost, podstata „Dobrodružství na míru“ je v možnosti najít si oddíl, kde strávím roky a najdu kamarády třeba na celý život,“ doplňuje Iva Šafaříková z projektového týmu.

Občanské sdružení Pionýr je dobrovolné a nezávislé sdružení dětí, mládeže a dospělých. V r. 1990 byla obnovena jeho činnost a již řadu let je držitelem ocenění MŠMT „Organizace uznaná pro oblast práce s dětmi a mládeží“. Působí v celé ČR, oddíly a kluby naleznete na více než 500 místech. Nabízí aktivní činnost dívkám i chlapcům – členům, mnoho aktivit je i zcela otevřených. Vyvrcholením celoroční činnosti jsou letní tábory.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...