Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Slavnostní setkání krajů na Vyšehradě zahájilo výstavu Má vlast

Slavnostní setkání krajů na Vyšehradě zahájilo 12. 5. čtvrtý ročník národní výstavy Má vlast 2012. Putovní výstava fotografií zvelebování opomíjených míst je společným dílem lidí z celé země.

  • Publikováno: 24. 05. 2012

Asociace Entente Florale CZ – Souznění, o.s., spolu s Národní kulturní památkou Vyšehrad a zúčastněnými kraji a dalšími organizacemi formou výstavy děkuje všem, kdo se o svůj domov odpovědně starají. Otázky utváření prostoru, komunikace s odborníky a dobré příklady realizací představil zájemcům odborný seminář, konaný v pátek 11.5.

V sobotu 12. května zahájila patronka ročníku Blanka Stehlíková výstavu Má vlast a výstavu kreseb svého otce Ladislava Stehlíka, „básníka domova“, doprovázenou fotografiemi Marie Dajčové. Za asistence senátorů Jiřiny Rippelové a Karla Šebka srdce předala jménem Jihomoravského kraje vedoucí odboru regionálního rozvoje Iveta Macurová.

Organizačním partnerem letošního ročníku je Plzeňský kraj v čele s hejtmanem Milanem Chovancem, jehož při přebírání kamenného srdce zastoupil radní Petr Smutný. Aktivní účast krajů podpořil kraj Karlovarský zastoupený Milanem Zukalem z Odboru regionálního rozvoje. Z ostatních krajů vystavují města, obce a občanská sdružení samostatně, bez podpory svých krajských úřadů.

Svou vzácnou přítomností poctili Slavnostní setkání krajů také paní Mag. Natascha Grilj, kulturní rada Rakouského velvyslanectví, za Spolkovou republiku Německo paní Katrin Bock z Oddělení výživy, zemědělství a ochrany spotřebitele a Milan Simandl, velvyslanecký rada, vedoucí hospodářského oddělení a nizozemský architekt Pieter van Loon, člen organizačního týmu světové výstavy Floriade. Díky němu výstava Má vlast 2012 doputuje do Nizozemska.

Slavnostní setkání bylo opět příjemné, přátelské, doprovázel je tradičně bohatý kulturní program a ochutnávka regionálních specialit. Navštívilo jej na patnáct set návštěvníků. Vrcholným zážitkem dne byl koncert Plzeňské filharmonie v bazilice sv. Petra a Pavla.

Návštěvníci společně vysadili strom, potomka památného stromu z Měchenic u Klatov.

Výstava setrvá na Vyšehradě do 31. května. Putovní výstava Má vlast 2012 zahájila svou roční pouť po české zemi 16. května v Senátu ČR. 24. května se přesunula na 3. nádvoří a poté do atria krajského úřadu v Plzni, kde bude přivítána 29. května u příležitosti Festivalu regionálních potravin.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...