Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vyzkoušejte si na letním táboře kin-ball

Slyšeli jste už někdy o kin-ballu? Jedná se o kolektivní hru se třemi týmy hráčů, z nichž žádný nestojí opodál. Vyzkoušejte ji na letních táborech OKO!

  • Publikováno: 14. 05. 2012

Kin-ball je nová moderní míčová hra pro tři týmy. Jejich počet ale není to jediné, co na ní zaujme na první pohled, neboť se hraje s obrovským míčem, který má průměr 122 cm, byť váží pouhý 1 kg.

Míči se říká také Omnikin a znamená něco jako „všechno v pohybu“. V pohybu musí být nejenom on, ale i všichni hráči tří týmů.

Účelem hry je odpálit míč tak, aby jej soupeř nechytil a míč se dotkl země. Zatímco tři hráči týmu míč přidržují, odpaluje jej čtvrtý do pole a těsně před úderem zakřičí barvu soupeře, který musí míč chytit: „Omnikin – černá“.

Pravidla a vlastní kin-ballovou hru zvládne každý velmi rychle. Rychle se zlepšuje i týmová spolupráce, na které je kin-ball postaven. Uplatní se méně pohyblivý hráč stejně jako špičkový sportovec. Pro tým jsou totiž všichni hráči stejně důležití, nikdo nestojí stranou, jinak by tým neměl šanci na úspěch.

Český svaz kin-ballu propaguje od roku 2011 tento sport ve školách a je také patronem ojedinělého kin-ballového letního tábora. Vyzkoušet si netradiční sport může každé dítě od 6 do 15 let a nezáleží na tom, zda s kin-ballem začíná, nebo je již pokročilým kin-ballistou. Důležitá je pouze chuť aktivně sportovat a poznat nový sport.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...