Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Víkend v Liberci bude patřit hlavolamům

Rádi soutěžíte nebo si lámete hlavu nad hlavolamy? Přijďte se podívat 12. nebo 13. května 2012 do libereckého iQparku v centru Babylon!

  • Publikováno: 09. 05. 2012

Připraveny pro vás budou kovové japonské hlavolamy, pyramidy, tangramy, bludiště v kouli a mnoho skvělých soutěží a zábavy!

Můžete se také pokusit překonat rekord ve skládání Rubikovy kostky. Významným hostem této akce bude pan RNDr. Jaroslav Flejberk, jeden z největších a nejvýznamnějších sběratelů hlavolamů. Jeho sbírka se pyšní více než 7000 kusy.

Harmonogram akce:

12. květen od 13. hodin – Hry a hlavolamy
Čeká vás ježek v kleci, kovové japonské hlavolamy, pyramidy, skládačky a tangram. Přijít zasoutěžit si mohou jak děti, tak i dospělí.

13. květen od 10. hodin – Hry a hlavolamy
V neděli uvidíte bludiště v kouli (tzv. perplexus), hry jako hlavolamy pro jednoho (Smart Games), Rubikovu kostku a její ikony. Opět budou připraveny nějaké soutěže, a to jak pro děti, tak pro dospělé.

IQ PARK V CENTRU BABYLON
Experimenty, labyrinty, vodní hrátky, příroda a energie, hry a hlavolamy, klamy a iluze, škola hrou, či science show. To vše najdete v prvním a největším science centru iQpark v Liberci.

iQpark je rozčleněn do 4 podlaží a na ploše o cca 3000 m2 představuje stovky interaktivních exponátů, experimentů a her. Zde je sahání na exponáty přikázáno, protože co si vyzkoušíte, tomu porozumíte.

K nejzajímavějším exponátům určitě patří vodní hrátky, zrcadlové bludiště, vodní rotující tunel, bublinárium či Fakírovo lože. Návštěvníci se mohou vyfotit s nejvyšším mužem planety, zahrát si na moderátora předpovědi počasí nebo prozkoumat své tělo termokamerou.

Velmi oblíbenou součástí návštěvy iQparku jsou víkendové zábavné programy. Každou sobotu a neděli od 16. hodin mohou návštěvníci shlédnout velkolepou science show. Předvádí se pokusy s Van de Graaffovým generátorem, kapalným dusíkem, který má teplotu až -196 °C, nebo také ohňová show plná barev a výbuchů. Každý si může sáhnout až na 500 tisíc voltů a budou mu vstávat vlasy (nejen) hrůzou nebo rozbouchat růži na prach a vyrobit pohádkovou mlhu.

Laboratoře se veřejnosti otevírají každou neděli od 14. hodin. Děti i dospělí si zde mohou díky víkendovým zábavným workshopům vyrobit svůj vlastní parfém nebo prozkoumat pod mikroskopem vše, co je zajímá. Jak vypadá 1000x zvětšený sosáček komára, plesnivý chleba či embryo žáby?


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...