Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Ekovýchovné postery ozdobí krkonošské interiéry

Sada osmi propagačně-naučných ilustrovaných posterů formátu A1 bude zdobit interiéry úřadů, škol i ubytovacích subjektů v Krkonoších.

  • Publikováno: 14. 12. 2011

Postery nesou motivy Flora a Fauna Krkonoš, Zajímavá místa západních a východních Krkonoš, Tvary Krkonoš, Neživá příroda, Historie a Vegetační stupně a lesy Krkonoš. Autorem ilustrací je známý český malíř přírody Jan Dungel.

„Snažíme se, aby si lidé žijící v Krkonoších i návštěvníci našich hor uvědomovali, proč tu máme národní park a co v něm chráníme,“ říká k projektu ředitel Správy KRNAP Jan Hřebačka.

Témata jsou navržena tak, aby obsáhla nejdůležitější charakteristiky česko-polských Krkonoš a prezentovala přírodní hodnoty Krkonošského národního parku a Karkonoskiego Parku Narodowego. Těžiště předkládaných informací spočívá v ručně malovaných obrázcích, doplněných krátkými heslovitými texty v českém a polském jazyce.

Postery se distribuovaly na krkonošské městské a obecní úřady, školy všech stupňů a hotely, penziony a horské boudy. Celkem je k dispozici 625 sad ilustrovaných posterů.

Tento počin je součástí přeshraničního projektu Krkonoše – náš národní park. Jeho rozpočet je cca 600 tisíc korun, je spolufinancován z prostředků ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis. Jeho předpokládané ukončení je plánováno na leden 2012.

Vizualizaci posterů najdete ve fotogalerii na webu www.krnap.cz.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...