Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Dopravní podnik zve na unikátní noční exkurzi v metru

Dopravní podnik hl. m. Prahy připravil unikátní exkurzi do zázemí stanice metra Florenc. V noci z 1. na 2. prosince 2011 si tak návštěvníci budou moci za poplatek prohlédnout běžně nepřístupné…

  • Publikováno: 20. 11. 2011

„Cílem této akce je ukázat cestujícím místa, kam se běžně nedostanou. Budou si tak moci například prohlédnout měnírnu a systém napájení pražského metra, strojovnu eskalátorů a zabezpečovací systém metra nebo vstoupit do kolejiště,“ uvedl Petr Malík, vedoucí oddělení Marketingu.

Kromě toho na návštěvníky čeká ukázka řízení jízdy vlaků, prohlídka čerpací stanice a systému odčerpávání spodních vod z metra, vzduchotechniky metra včetně vstupu do větrací šachty. „Na všech místech bude pro účastníky navíc připraven během více než dvouhodinové prohlídky odborný výklad,“ doplnil Malík.

Počet návštěvníků exkurze je z bezpečnostních důvodů omezen na dvacet osob na jednu prohlídku. Během noci z 1. na 2. prosince se uskuteční celkem čtyři prohlídky.

Prohlídku si můžete zarezervovat na internetových stránkách Hospodářské komory hl. m. Prahy www.prahatechnicka.cz nebo na www.dpp.cz. Vstupenky stojí 600 Kč a rychle ubývají!

Návštěvníci budou během prohlídky zdolávat různá schodiště a žebříky a poradit si budou muset i s chůzí kolejištěm, proto se jí nemohou zúčastnit lidé s omezenou pohyblivostí. Stejně tak je prohlídka nevhodná i pro lidi trpící klaustrofobií a alergií na prach. Vstup mladším osmnácti let je zakázán. Během prohlídky není k dispozici WC.

Doporučena je pevná obuv, starší oblečení, rukavice a funkční svítilna. Účastník je povinen být na místě setkání minimálně 15 minut před začátkem prohlídky.

Zjistěte, jak to vypadá v metru!


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...