Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Výstava s nejnovějšími trendy ve zdobení stromků

Galerie Mariette ve Vizovicích otevřela svou tradiční, letos již desátou, Vánoční výstavu. Výstava v předzámčí vizovického zámku nabízí klasiku i nejnovější trendy.

  • Publikováno: 27. 10. 2011

do 23. prosince zde mohou návštěvníci denně od 9 do 17 hodin načerpat inspiraci pro zimní výzdobu.

Návštěvníkům nabízí výhradně práci českých výrobců skleněných vánočních ozdob. Většina těchto vzorů vznikla přímo podle zadání výrobců, takže jsou k vidění pouze ve vizovické galerii. Každým rokem se galerie snaží návštěvníkům ukázat, jaké jsou nové trendy ve zdobení stromků, ale zároveň se počítá i s konzervativním vkusem českých zákazníků.

Letos jsou určeny čtyři velice odlišné styly. V hlavním výstavním sále v Galerii Mariette je v každém rohu místnosti několik variant daných trendů.

První z letošních stylů se jmenuje Lovecká chata a je inspirován přírodou a venkovem. Je nadčasový a elegantní a trochu mužný. Barevná škála se inspirovala v lesním porostu a obsahuje zelenou, béžovou, medovou, červenou. Na stromek patří klasické ozdoby – máme zde raritu baňky zdobené peřím perliček. Ale dovoleno je ledacos, třeba dřevěné a látkové ozdoby, motiv kára, zvířecí motivy na baňkách, ozdoby ve tvaru šišky, sovy nebo ptáků s peřím.

Druhý trend dostal jméno Zamrzlá zahrada a opravdu vypadá tak, jakoby přírodu v jedné chvíli překvapila jinovatka. Barvy jsou chladně elegantní – stříbrná, bílá, ledově modrá, tyrkysová a fialková. Motivy na ozdobách znázorňují zamrzlé traviny, ojíněné větvičky, krystalky ledu na stromech. V zamrzlé zahradě opět nechybí ptáčci. Celý tento styl je romantický a elegantní.

Zlatý poklad si zamilují všichni vyznavači bohatého a třpytivého zdobení. V tomto trendu jsou patrné prvky orientu. Vše je opulentně blyštivé, až barokně bohatě zdobené. Klasické skleněné koule doplňují opět ptáci s pravým peřím, ozdoby ve tvaru káči nebo lampiček. Barevné ladění je dáno už samotným názvem – tedy barva zlata a mědi s bohatými blyštivými posypy.

Do současných interiérů se bude dobře hodit trend s názvem Moderní poklid. U tohoto směru zdobení je na první pohled nápadná barevná škála, která vychází z barvy fuchsií a magnólií a je kombinována s ostrou, matnou bílou. Celek má působit harmonicky, poklidně, ale velmi současně. Důležitá je struktura zdobení skleněných ozdob – jsou zde použity zvláštní vločkové posypy, které vytváří plastické vzory.

Výstava by měla sloužit jako inspirace, rozhodně nejde o žádnou diktaturu trendů. Každý by si měl vybrat to, co se mu opravdu líbí, bez ohledu na módu. V předním sále galerie tak je celá plejáda různých skleněných postaviček, které ocení hlavně děti – baňky medvídky, kočky, domečky, Mikuláše, šišky a řadu dalších.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...