Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Ocelové město a další dechberoucí stavby ze stavebnice Merkur

Velcí i malí si mohou pohrát se stále známou a oblíbenou stavebnicí v muzeu v Polici nad Metují. Tamtéž navíc zhlédnou největší stavbu postavenou ze stavebnice MERKUR - "Ocelové Město".

  • Publikováno: 24. 10. 2011

Snad každý, když uslyší slovo MERKUR, si vzpomene na planetu naší sluneční soustavy, ale většina snad i na nejznámější českou hračku stejného názvu. Merkur je názvem vláčků a kovové stavebnice, která vznikla počátkem minulého století v Polici nad Metují.

Právě jedinečné Technické Muzeum stavebnice MERKUR jako jediné v naší republice mapuje historii a současnost této hračky. V Muzeu jsou k vidění nejstarší stavebnice z roku 1920.

V Muzeu stavebnice MERKUR můžete shlédnout obrovské Ocelové město pana stavitele Jiřího Mládka, nejstarší stavebnice z roku 1920, velké kolejiště MERKUR „O“ v měřítku 1:45 a celou řadu historických i současných exponátů. Muzeum stavebnice MERKUR je standardně otevřené každý den od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00 mimo pondělků. V Muzeu můžete zakoupit současnou produkci stavebnic MERKUR.

Muzeum stavebnice MERKUR bylo otevřeno na jaře roku 2006. Velká účast známých osobností a příznivců, nadšenců, pamětníků, místních občanů a významných hostů potvrdila, že v každém z nás je dosud kousek dítěte, které by chtělo ze stavebnice postavit celý svět. To potvrzuje i neustále stoupající návštěvnost.

Chcete se dozvědět víc o stavebnicích a plechových vláčcích MERKUR? Chcete vidět největší stavbu z MERKURU? Navštivte Muzeum stavebnice MERKUR v Polici nad Metují.

 

 


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...