Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Zahájení přeshraniční vzdělávací sítě v Seifhennersdorfu

V KiEZ Querxenland Seifhennersdorf byl slavnostně zahájen projekt „Aktivně a zdravě – přeshraniční vzdělávací síť pro volný čas a sport“.

  • Publikováno: 23. 09. 2011

Datum 6. 9. 2011 se stalo v Horní Lužici důležitým mezníkem pro přeshraniční práci s mládeží. V KiEZ Querxenland Seifhennersdorf byl slavnostně zahájen projekt „Aktivně a zdravě – přeshraniční vzdělávací síť pro volný čas a sport“.

Při této významné příležitosti se setkali partneři projektu KiEZ Querxenland Seifhennersdorf, Podještědský FC Český Dub (PFC), starostové měst Seifhennersdorf a Český Dub s regionálními zástupci rady města Seifhennersdorfu, kraje Görlitz, Marketing-Gesellschaft Oberlausitz-Niederschlesien a Sparkasse.
Za nádherného počasí získali pozvaní hosté představu o náplni projektu a podívali se rovněž na započatou stavbu dvou nových domků, které v KiEZ Querxenland vzniknou.

V rámci dotačního projektu Ziel 3/Cíl 3 se v Českém Dubě a v Seifennersdorfu bude konat celkem 40 česko-německých setkání dětí a mládeže. Nejen školní třídy, skupiny mládeže a sportovní oddíly, ale i sdružení budou moci při poutavých pobytech plných zážitků poznávat svého „souseda“ a zapomínat na jazykové bariéry či předsudky.

„Svým rozsahem a obsahem se jedná o ojedinělý projekt v rámci zapojení Česka do nadnárodních projektů v oblasti dětí a mládeže,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler při příležitosti podpisu smlouvy o spolupráci všech partnerů dne 19. listopadu 2010 v Českém Dubě.

Vedle plánování konkrétního programu a poskytování informací lokálním školám a partnerům budou v nejbližších měsících vytvořeny jak personální, tak i infrastrukturní rámcové podmínky. Za tímto účelem vzniklo v KiEZ Querxenland, který je vedoucím partnerem projektu, 1. července t. r. pracovní místo česko-německy hovořící projektové koordinátorky.

V PFC Český Dub proběhne rozsáhlá modernizace technického zázemí. Obě města Seifhennersdorf a Český Dub aktivně podporují tento přeshraniční projekt při přípravě setkání i v rámci informování veřejnosti.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...