Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Veletrhy cestovního ruchu GO a REGIONTOUR 2011: přípravy v plném proudu

Tradiční tandem veletrhů cestovního ruchu proběhne od 13. do 16. ledna 2011 s řadou zajímavých novinek v expozicích i v doprovodném programu. První dva dny budou především setkáním profesionálů…

  • Publikováno: 05. 12. 2010

Ti, kdo mají o cíli své příští cesty jasno,na brněnském výstavišti získají detailní informace a vyberou si z konkurenčníchnabídek cestovních kanceláří, ubytovatelů, dopravců aj. Dosud nerozhodnutýmcestovatelům veletrhy GO a REGIONTOUR přinesou spoustu inspirace k dalšímuputování a pro všechny je připraven bohatý zábavný program.

Regiony zblízka

Dvacátý ročník veletrhu REGIONTOUR provede návštěvníky po krásných místecha turistických zajímavostech celé České republiky i Slovenska. Po dvou desetiletíchpodpory incomingu a jeho cílené propagace je naprostá většina potenciálníchcílů podrobně popsána a zmapována v turistických materiálech, které budounávštěvníkům k dispozici na každém stánku. Navíc mohou v pavilonu P okusitautentickou atmosféru jednotlivých regionů s jejich typickým folklórem, kuchyní čiřemeslnou tradicí. K účasti se hlásí všechny kraje a největší turistické regiony Českérepubliky, opět nechybí ani vystavovatelé ze Slovenska. K nováčkům ročníku patříMikroregion Kuřimka, Kúpele Dudince, Muzeum Boskovicka nebo rekreační centrumSepetná. Určitě nepřehlédnete ani rozsáhlý stánek Asociace hotelů a restaurací, kdeproběhne gastronomický doprovodný program „Ochutnej krajové speciality!“.

Noví vystavovatelé na GO

Za inspirací ke vzdálenějším cestám se návštěvníci vydají do sousedního pavilonuF. K novinkám zde patří pódiový program „Ochutnej svou dovolenou, než ji koupíš!“,interaktivní dětský koutek „CK dětský svět“ a samozřejmě také rozšířená nabídkavystavovatelů.Společnost Novasol, která jako pobočka mezinárodního koncernu zprostředkovávápronájem rekreačních objektů po celém světě, letos poprvé vystavuje samostatně achystá pro klienty zajímavé novinky, mj. také pobyt v nových chatách postavenýchve skandinávském stylu přímo u berlínského areálu Tropical Islands. Zájem oindividuální formu dovolené u nás v posledních letech stoupá a vyhledávají jinapříklad rybáři, majitelé psů a koček nebo rodiny s více dětmi.K nováčkům na veletrhu GO bude patřit cestovní kancelář Hoška Tour, která sev minulých ročnících prezentovala na veletrhu REGIONTOUR jako propagátor krásdomovského města Lázně Bělohrad. Specialista na aktivní dovolenou, poznávacízájezdy a vysokohorskou turistiku chce v Brně oslovit především aktivní seniory,kterým šije zájezdy přímo na míru. Zajímavostí nabídky pro příští sezonu je zájezdpořádaný ve spolupráci s Klubem českých turistů do Turecka na říjnové mezinárodníturistické setkání IVV.Podruhé se zúčastní cestovní kancelář Ancora, která na trhu působí již 21 let a na stánku se představí společně s partnery z Turecka a Egypta. Svou nabídku zaměřujena letecké zájezdy především do Bulharska, Turecka, na řecké ostrovy, do Egypta av příštím roce nově také do Spojených arabských emirátů.Dynamickou prezentaci připravuje společnost Zabloudil, Xtrem, která jebrněnskou pobočkou prestižních cestovních kanceláří Adventura, China tours aParkam holidays a zároveň pořadatelem zájezdů zaměřených na pohybové aktivity,moderní přírodní a technické sporty a extrémní zážitky. Malou ukázkou z její nabídkypro teambuildingové akce i výstavbu volnočasových areálů bude lanová překážka,kterou mohou návštěvníci veletrhu v pavilonu F zdolat přímo naZ tradičních účastníků veletrhu GO nebudou chybět cestovní kanceláře Firo Tour,Blue Style, Shenko´s, CK Pressburg a další.

Poprvé se představí Brazílie

Koho by nelákala? Rio de Janeiro s jedinečným karnevalem, supervodopády Iguacu,Amazonie, národní parky i krásné pláže Loni se do Brazílie vypravilo přibližněsedm tisíc českých turistů, ale před pár lety jich bylo ještě více a jejich zájem chceVelvyslanectví Brazilské federativní republiky znovu povzbudit cílenou prezentací naveletrhu GO 2011. Půjde o vůbec první oficiální účast Brazílie na veletrhu cestovníhoruchu v České republice a stánek bude koncipován jako pozvánka na nejkrásnější anejvyhledávanější místa země. Předpokládá se účast nejen brazilského institutu prorozvoj cestovního ruchu Embratur, ale také touroperátotů, jejichž cílem je navázatkontakty s českými cestovními kancelářemi.

Nabídku okoření fotografie, filmy a besedy

Novinkou doprovodného programu bude fotografická výstava v pavilonu Fnazvaná „Doteky cest“. Jde o retrospektivní ohlédnutí fotografující cestovatelky HanyRůžičkové (photoexpo.cz) za její devítiletou tvorbou. Výstava návštěvníky zavede doexotických zemí jako Peru, Thajsko, Maroko, Srí Lanka, Maledivy či Kuba. Celkemosmnáct fotografií, vždy po dvou z každého roku, je zpracováno tak, jak je autorka vesvé době prezentovala, a doplněno zajímavými popisy. Na výstavu Hany Růžičkovénavazují fotografie z fotoexpedic Institutu digitální fotografie s.r.o. (IDIF). Další, jižtradiční součástí veletrhu GO bude výstava fotografií cestovatele Jiřího Kolbaby.V pavilonu P bude mít o víkendu premiéru folklórní festivalpřipravovaný ve spolupráci s Folklórním sdružením ČR. Své umění zde představífolklórní soubory z různých krajů nejen České republiky, návštěvníci se mohoutěšit také na ukázky lidových řemesel a poznávací soutěž zaměřenou na památky,osobnosti a typické produkty jednotlivých regionů.V rámci doprovodného programu veletrhů GO a REGIONTOUR pořádá CKLivingstone již 14. ročník festivalu GO kamera, který je největším cestovatelskýmsetkáním v České i Slovenské republice. Ve čtyřech dnech se v sálechKongresového centra vystřídají desítky známých osobností, proběhnou zde zajímavébesedy, promítání cestovatelských filmů, výstavy fotografií i publikací.

Další zajímavé informace o veletrhu najdete na www.regiontour.cz
Praktické informace pro návštěvníky:
Dny pro odborníky:13. – 14. 1. 2011 (14. 1. do 14.00 hod.)
Dny pro veřejnost:14. – 16. 1. 2011 (14. 1. od 14. hod.)
v neděli jen do 16.00 hod


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...