Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Den pro dětskou knihu 2010 se blíží

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR vyhlašuje již IV. ročník celostátní akce Den pro dětskou knihu.

  • Publikováno: 24. 11. 2010

V sobotu se uskuteční ve 130 veřejných knihovnách DEN PRO DĚTSKOU KNIHU, který je určený především propagaci knih pro děti a čtení.
Jeho hlavní atrakcí je předvánoční prodej knih. Kdy jindy než v předvánoční náladě je vhodné myslet na knihu jako dárek!

Termín je stanoven na 27. listopadu, tj. sobotu před 1. nedělí adventní.

Tento den je vhodný k mnoha akcím zaměřeným především na knihy pro děti, ale také na četbu a na knihovnu. Doporučujeme především výstavy knih a jejich prodej, který je podpořen s mnohými knihkupci a antikváři.

V této akci jde totiž opravdu primárně o KNIHU, ale podpořit akci lze i výstavami výtvarných prací na základě četby, znalostními soutěžemi s využitím knih, dětskými divadelními představeními a jinými doprovodnými akcemi.

Je široká škála možností, jak propagovat dětské oddělení knihovny, ale také profesionalitu knihovníků a jejich znalost literatury a knih pro děti.
Důležité je netradičním způsobem děti a jejich rodiče oslovit a přesvědčit je, že v knihovnách se o knihách pro děti (a nejen o nich) mohou leccos dozvědět nebo i vybrat vhodný vánoční dárek.

Po loňském ročníku má tuto zkušenost více než 100 knihoven v republice a dle ohlasů to byla akce velmi úspěšná.

Hlavní organizátorkou v děčínské knihovně, která Den pro dětskou knihu poprvé zorganizovala, je i pro letošní rok paní Eva Kubšová (kubsova@dcknihovna.cz) z dětského oddělení, která ráda sdělí zkušenosti a poradí při přípravě letošního ročníku.

www.dendetskeknihy.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...