Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Burgenstrasse - prožijte si cestu časem

„Burgenstrasse / Hradní stezka“ oslavila v dubnu 2009 své pětapadesátileté jubileum a patří tak k nejstarším turistickým produktům svého druhu v Německu.

  • Publikováno: 14. 09. 2010

Stálost historických staveb představuje i dnes pro většinu lidí jistou fascinaci. Díky tomu trvá velký zájem o Burgenstrasse po všechna ta léta.

Narůstající individuální doprava a v posledních letech i cykloturistika přispěly k ještě větší oblibě Burgenstrasse. Ta se brzy stala jedním z nejatraktivnějších turistických produktů nejen v Německu, ale i v zahraničí.

Původně 320 kilometrů dlouhá trasa se tak prodloužila na 1200 km – od Mannheimu do Prahy.

Dnes už patří k Hradní stezce mezi Chebem a Prahou čtrnáct nádherných hradů, zámků a jeden klášter. Tyto objekty tak zaujaly své pevné místo na mezinárodní evropské turistické trase.
Svým významem patří tato trasa k několika málo skutečně významným turistickým projektům na mezinárodní úrovni, překračující hranice SRN východním směrem.

V české části Hradní stezky v posledních letech prošly četné hrady a zámky rozsáhlou stavební a památkovou obnovou a po letech se rozšířila i nabídka různých atrakcí, nočních prohlídek, středověkých jarmarků, předvádění dravců, hradních slavností a v neposlední řadě také skutečných hudebních lahůdek v atmosféře zámeckého prostředí.

 

hradnistezka-1.webnode.cz
www.burgenstrasse.de


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...