Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Muzeum hl. m. Prahy nabídne svým návštěvníkům zajímavé výstavy

Pražské výletní restaurace, pětisté dobrodružství Čtyřlístku, královský sňatek Jana Lucemburského s Eliškou Přemyslovnou nebo libeňská minulost čeká návštěvníky muzea ještě v roce 2010.

  • Publikováno: 12. 09. 2010

V depozitářích Muzea hlavního města Prahy je uloženo velké bohatství sbírkových předmětů, dokumentujících dějiny hlavního města. Počet jednotlivých kusů z oborů historie, historie umění a archeologie dnes přesahuje číslo jeden milion.

Kromě stálých expozic pořádá muzeum řadu dalších výstav.
Ve druhém pololetí roku 2010 mohou návštěvníci vidět:

Pražské výletní restaurace
22. září 2010 – 20. březen 2011
Výstavní projekt všestranně přiblíží návštěvníkům pražské výletní restaurace s jejich proměnami v prostoru i čase: od míst za pražskými hradbami v 19. století přes „zelené útulky“ na periferii až k vyhlášeným trampským a turistickým hospůdkám v okolí Prahy ve století dvacátém.

Pražské čtvrti – Libeň
13. říjen 2010 – 20. únor 2011
Cílem výstavy a publikace je seznámit širokou veřejnost s historickým a kulturním dědictvím této svébytné a perspektivní pražské čtvrti. Libeň v minulých desetiletích prošla a prochází bouřlivými stavebními proměnami.

Královský sňatek
4. listopad 2010 – 6. únor 2011
Výstava se uskuteční při příležitosti sedmistého výročí nástupu Jana Lucemburského na český trůn následně po jeho sňatku s českou princeznou Eliškou Přemyslovnou. Místem konání výstavy bude Dům U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí, původně gotický městský palác s nárožní obytnou věží, který je možno považovat za součást městské královské rezidence, upravené pro mladé královské manžele v prvním období po jejich příchodu do Prahy.

Čtyřlístek – 500. dobrodružství
1. prosinec 2010 – 27. únor 2011
Výstava mapuje několik desetiletí života oblíbené čtveřice, jejich tvůrců spolupracovníků a právě tohoto prosince s nimi oslavíme pětistý výtisk s jejich příběhy. Výstava je koncipována jako putování historií Čtyřlístku se zastávkami v důležitých meznících. Návštěvník se nejen pobaví nad příběhy našich hrdinů, ale nahlédne např. i do zákulisí vzniku a přípravy komiksu. Součástí výstavy bude mnoho zajímavých doprovodných programů, zejména pro malé návštěvníky, ale jistě i jejich rodiče a prarodiče.

 

www.muzeumprahy.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...