Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Hudební festival Struny podzimu nabídne nápaditý interaktivní program pro děti

Malování hudby, hlasohrátky, africké rytmy či podmanivé tóny z Indie – Struny dětem se chystají o prvním říjnovém víkendu poodhalit rozmanitá zákoutí hudebního světa i vzdálených kultur.

  • Publikováno: 11. 09. 2010

Zbrusu nový doprovodný program mezinárodního hudebního festivalu Struny podzimu s podtitulkem Kouzlo z objevování cílí na hravé rodiče s dětmi.
„Chtěli jsme připravit takový program, který by nejen interaktivním způsobem rozvíjel vztah dětí k hudbě, tanci a k umění obecně, ale u kterého by se mohly bavit společně se svými rodiči,“ říká Marek Vrabec, umělecký ředitel Strun podzimu.

Ojedinělý koncept programu byl vytvořen s ohledem na různé věkové skupiny dětí od 4 do 15 let.

Přípravy a vedení jednotlivých workshopů a interaktivních koncertů se ujaly výrazné tvůrčí osobnosti domácí kulturní scény v čele s Petrem Niklem, který se bude soustředit na dětskou imaginaci, či vokální formací Yellow Sisters, jež malé účastníky pro změnu zasvětí do tajů hlasové improvizace.

Všechny programy, včetně kurzu fotografování, jsou vhodné pro začátečníky a předpokládají aktivní zapojení nejen dětí, ale i rodičů.

Festival Struny podzimu proběhne v Praze od 19. září do 21. listopadu. V průběhu deseti večerů nabídne setkání s nadějnými debuty i světovou interpretační špičkou v čele s Janem Garbarkem, Bradem Mehldauem, Anne Sofie von Otter, Julií Fischer či přední jazzovou vokalistkou Dianne Reeves.

 

www.strunypodzimu.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...