Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Mamuti v Brně nevyhynuli

Na brněnské výstavě Anthropos mohou návštěvníci vidět rekonstrukci pravěkého mamuta v životní velikosti.

  • Publikováno: 04. 07. 2010

Pavilon Anthropos Moravského zemského muzea obsahuje rozsáhlou expozici o původu a vývoji člověka a počátcích jeho kultury. Expozice je svého druhu jednou z největších a nejmodernějších v Evropě.

V muzeu návštěvník mimo stálou expozici nalezne dva sály určené pro dočasné výstavy, moderní přednáškový sál i kavárnu.

Expozice o nejstarších dějinách osídlení Moravy i celého evropského kontinentu je tvořena 3 základními celky, na jejichž tvorbě se podíleli naši přední vědečtí odborníci: „Morava lovců a sběračů“ a „Nejstarší umění Evropy“ (autor scénáře M. Oliva) a „Paleolitické technologie“ (autoři Z. a P. Nerudovi).

V druhé části pak divák nalezne aktuální poznatky z výzkumu evoluce člověka a počátků jeho kultury: „Genetika ve vývoji člověka“ (J. Sekerák) a „Příběh lidského rodu“ (Z. Šmahel, M. Dočkalová), doplněné navíc představením chování a života člověku nejbližších tvorů – primátů, prezentované v části „Primáti naše rodina“ (V. a M. Vančatovi).

Nově vybudovaná expozice nepřiblíží jen aktuální poznatky z výzkumů archeologie, antropologie nebo genetiky, ale i interaktivní prezentace díky moderní audiovizuální technice a je obohacena řadou dioramat a rekonstrukcí prostředí i života paleolitických lovců a sběračů.

Návštěvníci pochopitelně nepřijdou ani o oblíbenou rekonstrukci mamuta, který je dokonce obklopen přirozeným přírodním prostředím.

 

www.anthropos.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...