Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Zážitkové akce pro lidi a krajinu

Organizátoři Hnutí Brontosaurus přijímají poslední zájemce o účast na letních dobrovolnických akcích, prožitkově-pracovních kurzech.

  • Publikováno: 03. 07. 2010

Dobrovolnické akce jsou vítanou příležitostí pro ty, kteří chtějí pomoci přírodě či památkám a zároveň prožít zajímavé prázdniny. Nabízejí nejen atraktivní prožitkový program na hradech, v chráněných územích, u koní či u handicapovaných zvířat, ale také inspiraci, vzdělání a nová přátelství.

Čtyřicítka těchto kurzů se koná na lokalitách v celé ČR i v zahraničí.

Dobrovolníci budou pomáhat například s kosením vzácných luk v Bílých Karpatech či CHKO Kokořínsko, opravou hradu Lukova či s péčí o drobné sudetské památky v Jeseníkách. Dále účastníci pomohou handicapovaným zvířatům na stanici v Ledči nad Sázavou, vyzkoušejí si stavbu slaměného domu na ekocentru v Oucmanicích nebo pomohou ve skanzenu Zuberec v Roháčích. Jistě zajímavá je možnost vyrazit podpořit naše krajany do Banátu v Rumunsku.

Hnutí Brontosaurus mladým lidem umožňuje zapojení do péče o naše přírodní a kulturní dědictví a zároveň jim nabízí kvalitní prožitkový program plný her, diskusí a netradičních aktivit. Dobrovolnicí si na akcích vyzkouší stará řemesla či stavbu přírodní keramické pece, neobyvklé sporty, divadlo, simulační hry a mnoho a mnoho dalšího. Zapojit se však může každý, není třeba žádných odborných znalostí. 

„Lidé, kteří mají blízko k nekonzumním hodnotám, nachází na kurzech příležitost, jak si vzájemně porozumět, obohatit se a společně něco utvářet. Je to cenný impuls do života,“ říká koordinátorka Prázdnin s Brontosaurem Eva Štefková. 

prazdniny.brontosaurus.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...