Přidat inzerci

Facebook

Navigace


„Čím politické strany lákají mladé voliče – program nebo dárky?“

"Kecejme do toho" je novou iniciativou ČRDM, zaměřenou na mladé lidi a prvovoliče. Co jim politické strany slibují za jejich hlasy a co jim opravdu dávají?

  • Publikováno: 02. 06. 2010

O hlasy mladých lidí a prvovoličů se v poslední době rozhořel velký boj, a to jak mezi politickými stranami, tak i mezi různými zájmovými skupinami.
Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) se proto rozhodla poskytnout mladým lidem základní přehled o tom, co vybrané politické strany opravdu nabízejí mladé generaci jako takové.

Na webu www.kecejmedotoho.cz se mohou mladí lidé sami přesvědčit, co jim jednotlivé politické strany reálně nabízejí ve svých programech. Mladý volič se tak nemusí spokojit jen s proklamacemi hostesek a dobrovolníků na ulicích.
Ti si v posledních dnech frázi, že je program právě jejich strany určen pro mladé, velmi oblíbili. Většinou ji doplnili také řadou reklamních předmětů a letáčkem s obecnými líbivými slogany, které se ale ve své podstatě u všech politických stran shodují. Marketingoví poradci politických stran tak mohou doufat, že právě jejich dobrovolníci budou první, kteří mladého člověka osloví a ovlivní ho při jeho volbě.

ČRDM tak chce i tímto webem přispět svojí troškou do mlýna ke kultivaci politické kultury vůči mladým a připomenout, že mládež zde není jen snadno využitelnou kořistí při volbách. ČRDM si také klade opět závazek dohlížet na politické strany a politiky i po volbách a jejich sliby jim připomínat i v době, kdy zájem politiků o veřejnost opadne.

Tomu by měl přispět i připravovaný projekt „Kecejme do toho“, který se veřejnosti představí s novým školním rokem.

Projekt umožní mladým lidem vyjadřovat se k aktuálním otázkám, které se jich bezprostředně týkají, a jejich názory budou poté prezentovány přímo politickému systému České republiky a Evropské unie.
Projekt podpořilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a EU svým dotačním titulem Mládež v akci.

Předvolební analýzou programů politických stran chce ČRDM připravit i politiky na tu skutečnost, že pokud chtějí hlasy mladých lidí získat, je zapotřebí se o ně zajímat průběžně, nejen před volbami.
Mimoto je možné na webu také najít medailonky „slušných politiků“, kteří se v minulých letech i ve své běžné práci mladým lidem, sdružením dětí a mládeže a mladé generaci obecně věnovali a podporovali je.

 

www.kecejmedotoho.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...